Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 25 jan 2019

Laatste kans op Netflix: deze 43 films en series verdwijnen binnenkort

We weten inmiddels allemaal hoe het gaat bij Netflix. De streamingdienst voegt niet alleen gloednieuwe films en series toe, maar haalt er ook voldoende vanaf. Na het nieuws dat deze geweldige Originals op het platform te vinden zijn in februari, krijgen we een hele lijst te zien met content dat komende gaat verdwijnen. En die lijst is, met maar liefst 43 titels, alles behalve kort. 

Netflix maakt er een einde aan

In deze laatste kans van Netflix zijn voornamelijk films de dupe. Nederlandstalige films zijn bij deze voornamelijk de pineut, maar ook documentaires en de Step Up films worden massaal verwijderd. Kortom: een pittige ingreep van Netflix. Heb jij content op je verlanglijstje staan welke je al heel lang wil checken? Bekijk dan hieronder of hij niet verwijdert gaat worden deze week. Zo ja, gas erop en kijken die hap!

Dit zijn de 43 titels die Netflix, nog voor het begin van februari, van het platform gaat trappen.

#1 Mirrors – 26 januari

Beveiliger Ben Carson komt er snel achter dat niets is wat het lijkt in het winkelcentrum dat hij bewaakt. Wanneer hij iets vreemds opmerkt in een spiegel, merkt hij direct dat er iets niet goed is. Op het moment dat Carson besluit om de oorsprong van dit kwaad te achterhalen, komt hij tot een schokkende ontdekking. De spiegels tonen moordzuchtige weerspiegelingen die niets anders willen dan wraak. De situatie is vanaf dat moment alles behalve veilig.

#2 Lockup: Raw – 27 januari

#3 De verbouwing – 28 januari

#4 Game Face – 31 januari

#5 Second Chance – 31 januari

Door corrupte agenten komt een 75-jaar oude ex-sheriff aan zijn einde. Waar dat voor menig mens inhoudt dat het leven stopt, geldt dat niet voor deze man. Het leven na de dood is voor velen slechts een gedachte, maar voor Jimmy Pritchard is het de werkelijkheid. Door het toedoen van een groep jonge wetenschappers krijgt hij een tweede leven. Jimmy keert terug op aarde, maar niet als de 75-jaar oude versie van zichzelf. Hij keer terug op aarde als een 35-jarige man met, bijna, onmenselijke krachten.

#6 Johan Falk – 31 januari

#7 A Faster Horse – 31 januari

#8 Sun Belt Express – 31 januari

#9 The Submarine Kid – 31 januari

Marinier Spence Koll komt net terug uit Afghanistan, na een traumatische ervaring, wanneer hij een mysterieuze vrouw ontmoet. Deze dame volgt haar eigen pad, welke niet zonder gevaren komt. De twee betreden een magische relatie, die ook zeer vernietigend blijkt te zijn. Het zorgt ervoor dat hun ware ik naar boven wordt gebracht, wat voor flink wat problemen zorgt.

#10 Lift Me Up – 31 januari

#11 I Am Your Father – 31 januari

#12 Ashley Madison: Sex, Lies and Cyber Attacks – 31 januari

#13 Cut From a Different Cloth – 31 januari

De samenwerking tussen mode-imperium Superdry en Idris Alba was een bijzondere. De acteur en het merk sloegen de handen ineen om een unieke kledinglijn te lanceren. In de documentaire Cut From a Different Cloth krijgen we te zien hoe dat proces verliep en hoe deze nu precies tot stand kwam.

#14 You’re Next – 31 januari

#15 Forbidden Ground – 31 januari

#16 Riddick – 31 januari

#17 Lord of War – 31 januari

Yuri Orlov, een Amerikaan van Oekraïense afkomst, is een ondernemen met zijn eigen wapenhandel. Hij reist de wereld rond om zijn zooi te verkopen, maar moet zichzelf daardoor wel in de gevaarlijkste oorlogsgebieden begeven. Het resultaat? Hij heeft ontzettend veel vijanden, waaronder Interpol-agent Jack Valentine. Maar wanneer zijn geweten op begint te spelen, komt hij er snel achter dat hij niet zo snel uit dit wereldje stapt. Zowel zijn handlangers, als zijn vijanden, laten hem niet gaan.

#18 Broken City – 31 januari

#19 The Ghost Writer – 31 januari

#20 Dik Trom – 31 januari

#21 The Day The Earth Stood Still – 31 januari

Wanneer een vertegenwoordiger van een buitenaards ras naar de aarde komt om de mensheid te waarschuwen, wordt hij opgesloten door de Verenigde Naties. Gezien het feit dat Klaatu met zijn volk een drastische evolutie heeft meegemaakt door klimaatveranderingen, probeerde hij de mensheid alleen maar te helpen. Door zijn gevangenschap trekt hij de conclusie dat de aarde beter af is zonder de mensheid en zet hij een plan in om er een einde aan te maken. Dr. Helen Benson en haar stiefzoon Jacob zijn de twee mensen die hem ervan moeten overtuigen dat de mensheid wel degelijks iets goeds te bieden heeft.

#22 Step Up – 31 januari

#23 Step Up: All In – 31 januari

#24 Step Up 2: The Streets – 31 januari

#25 Step Up 3 – 31 januari

#26 Step Up 4 – 31 januari

#27 Oorlogswinter – 31 januari

In de ijskoude winter van 1945 is de Tweede WereldOorlog nog in volle gang. Er heerst grote honger, is veel geweld en de straten zijn alles behalve veilig. We volgen de viertienjarige Michiel die niet kan wachten om zichzelf bij het verzet te voegen. Zijn vader, de burgemeester van het dorp, is het hier overigens alles behalve mee eens. Hij probeert met man en macht de escalaties in het dorp te voorkomen. Maar wanneer hij eindelijk zijn eerste opdracht krijgt, trekt Michiel zich daar helemaal niets van aan. En dat gebeurt niet zonder consequenties.

#28 Oorlogsgeheimen – 31 januari

#29 Mongol – 31 januari

#30 Joshua – 31 januari

#31 Out of Reach – 31 januari

Voormalig geheim agent en Vietnamveteraan William Lancing steunt een dertienjarig Pools weeskindje. Echter wordt het contact van de een op de andere dag verbroken en komt Lancing erachter dat er helemaal geen weeskindje is. Al die tijd heeft hij een organisatie in mensensmokkel financieel gesteund. Tijd om zijn wraak te halen en de organisatie voor goed te stoppen.

#32 De Gelukkige Huisvrouw – 31 januari

#33 Komt Een Vrouw Bij De Dokter – 31 januari

#34 Out of the Furnace – 31 januari

#35 Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel – 31 januari

Wanneer dave de drie succesvolle eekhoorns naar school wil sturen, begint een onzekere fase in het leven van Alvin, Simon en Theodore. Ze voelen zich niet thuis bij mensen en de kwaadaardige Ian wordt ook nog eens vrijgelaten uit de gevangenis. De boosaardige Ian gaat opzoek naar drie Chiplets en probeert zo de grond onder Alvin and the Chipmunks’ voeten weg te vegen.

#36 De Brief voor de Koning – 31 januari

#37 The English Teacher – 31 januari

#38 Hannibal Rising – 31 januari

#39 The Music of Strangers – 31 januari

In deze documentaire volgen we het spoort van het ensemble van de cellist Yo-Yo Ma. Deze groep, van meer dan vijftig verschillende artiesten, leveren hun indrukwekkende en grensverleggende muziek wereldwijd naar een groot publiek.

#40 Death Warrant – 31 januari

#41 Get Rich Or Die Tryin’ – 31 januari

#42 The Last of Robin Hood – 31 januari

#43 Touch of Evil – 31 januari

Deze klassieke Misdaad film uit 1958 gaat binnenkort verdwijnen van Netflix. We volgen het verhaal van Ramon Miquel Vargas, die het in een Mexicaans grensstadje aan de stok krijgt met een dubieuze sheriff. Touch of Evil is een sterk, pervers verhaal of onderwerpen als moord en ontvoering.

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: deze 43 films en series verdwijnen binnenkort
Sluiten