Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 20 mei 2019

Nu op Netflix: 6 fonkelnieuwe films en series | week 20 2019

Netflix staat he-le-maal vol met geweldige films en series, maar dat wil niet zeggen dat er niets meer bij kan. Op wekelijkse basis voegt de streamingdienst nieuwe titels toe aan het aanbod en ook afgelopen week was dat niet anders. Maar wat zijn nu echt de toppers van week 20? 

We snappen dat je door al het content-geweld op Netflix af en toe niet meer weet wat je moet checken. Of het nu gaat om een arsenaal aan goede films of kneiter-spannende series: je ziet door de bomen het bos niet meer. Om je een beetje op weg te helpen komen we elke maandag met een top 6 van de tofste toevoegingen van de afgelopen week. Op deze manier kun jij niet alleen makkelijk bijhouden welke content er nu precies verschenen is, maar ook welke content je echt eens moet gaan kijken.

Dit zijn, wat ons betreft, de 6 fonkelnieuwe toppers van week 20 2019.

#1 The Great Gatsby

Netflix heeft een flinke collectie aan Oscarwinnende films, maar je kunt er simpelweg niet genoeg hebben. De dienst heeft afgelopen week de indrukwekkende drama-film The Great Gatsby op het platform gezet, waardoor het er weer eentje rijker is. In deze film volgen we het verhaal van Nick Carraway die in de jaren ’20 van Amerika in aanraking komt met zijn excentrieke buurman Jay Gatsby. Het verhaal zou je bekend voor kunnen komen gezien het feit dat de film gebaseerd is op de gelijknamige roman van F.Scott Fitzgerald. Mocht het verhaal je niet bekend voorkomen, dan ga je zonder enige twijfel herkenning vinden in de hoofdrolspelers: Toby McQuire (Spider-man) en Leonardo DiCaprio (Titanic, The Wolf of Wallstreet, The Revenant).

The Great Gatsby staat nu op Netflix.

#2 White Gold | 2 seizoenen

Je kan over de BBC zeggen wat je wil, maar niet dat het geen series kan maken. Of het nu gaat om Doctor Who of Bodyguard: de Engelse producent weet waar het mee bezig is. Iets dat we ook terugzien in de serie White Gold, die nu volledig te zien is op Netflix. In White Gold worden een aantal kozijnverkopers uit de jaren ’80 gevolgd. Nu klinkt dit uiteraard niet heel spannend en dat is het eerlijk gezegd ook niet. Maar dat het hilarisch is voor iedereen die maar een beetje van Britse humor houdt staat vast.

Alle twee de seizoenen van White Gold staan nu op Netflix.

#3 12 Monkeys

Brad Pitt en Bruce Willis lieten in 1995 zien hoe een film over tijdreizen nu eigenlijk in elkaar hoort te zitten. In 12 Monkeys volgen we het verhaal van een gevangene die terug in de tijd moet keren om op die manier de oorsprong van een dodelijk virus te achterhalen. De film scoorde goed, ging de boeken in als een van de beste tijdreis-films ooit en maakte grote indruk op het publiek.

Het is daarom ook niet gek dat er twintig jaar later een heuse serie gebouwd is om het hele verhaal. En naast de film, staat ook deze op Netflix. Twee keer 12 Monkeys voor de prijs van een: ook dat is Netflix.

Zowel de film als de serie (seizoen twee en drie) staan nu op Netflix.

#4 Wolfblood | 1 seizoen

Het leven van een tiener is alles behalve makkelijk, maar wanneer je het naast het leven zet van een Wolfblood-tiener is er niets aan de hand. De veertienjarige Maddy is gek op het hebben van unieke eigenschappen. Of het nu gaat om de snelheid die ze heeft, de kracht of haar uiterst ontwikkelde zintuigen: het maakt het leven een stuk makkelijker. Maar het geheim dat ermee gepaard gaat is alles behalve lekker om mee te leven.

Het eerste seizoen van Wolfblood staat nu op Netflix.

#5 The Blues Brothers

We kunnen je uitgebreid vertellen hoe geweldig The Blue Brothers wel niet is, maar vinden stiekem gewoon dat iedereen deze film gezien moet hebben. John Belushi en Dan Aykroyd zul je zonder enige twijfel kenning van een van hun vele films waar ze in speelden, maar The Blues Brother is toch wel het kroonjuweel. Wie gek is op muziek, actie en komedie kan dit simpelweg niet missen op het netvlies.

Gelukkig voor die mensen is de film nu te zien op Netflix.

#6 The Rain | 2 seizoenen

Wie gek is op verhalen over de Apocalypse zal zich zonder enige twijfel kunnen vinden in The Rain. Een dodelijk virus zorgt ervoor dat Scandinavië, op een klein aantal inwoners na, volledig uitgeroeid wordt. De paar mensen die het virus wel te boven zijn gekomen moeten zien te overleven in een uiterst barre wereld. Een van deze mensen zijn Rasmus Andersen en zijn zus Simone Andersen. Na het grote succes van het eerste seizoen, is nu ook het tweede seizoen te zien op de dienst.

Beide seizoenen van The Rain staan nu op Neflix.

Meer Netflix?

We snappen dat je door deze lijst spontaan meer zin gekregen hebt in de content van Netflix. Gelukkig schrijven we nog heel veel meer over het platform en de titels die ermee gepaard gaan. Zo verschenen afgelopen week deze films en series op het platform, zijn dit de titels die we de rest van de maand nog kunnen verwachten en vind je hier al het nieuws over Netflix. Kortom: genoeg te lezen, genoeg te zien en genoeg te streamen!

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: 6 fonkelnieuwe films en series | week 20 2019
Sluiten