Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 10 aug 2017

Netflix-series kijken en fit blijven: deze fiets is de oplossing

Veel mensen nemen met oud en nieuw het goede voornemen in het nieuwe jaar meer te gaan sporten, om vervolgens toch weer op de bank te belanden met Netflix. Het ontbreekt ze helaas toch aan motivatie om het plan ook daadwerkelijk uit te voeren. De Cycflix fitnessfiets van Ronan Byrne speelt hier naadloos op in en houdt bankzitters de perfecte spreekwoordelijke wortel voor. Als je niet sport kan je namelijk niet verder kijken naar je Netflix-serie.

Met de Cycflix gaan fietsen en Netflix onlosmakend samen

De Cycflix is tot stand gekomen toen Byrne besloot te leren programmeren. Daarvoor had hij natuurlijk wel een project nodig en bedacht deze sadistische fitnessfiets. De naam Cyclix is een samentrekking van de woorden cycling en Netflix en als je eenmaal op de fiets stapt begrijp je dat de twee ook onlosmakend verbonden zijn.

Cycflix fitness fiets

Als je niet hard genoeg trapt gaat de serie op pauze

Het systeem bestaat uit een stilstaande fitness fiets, die is gekoppeld aan een computer. Op de computer kun je aangeven hoe snel je moet fietsen, hoe lang je dit moet volhouden en hoeveel oefensessies je wilt uitvoeren.

Vervolgens kies je de Netflix-serie die je wilt gaan bekijken en krijg je een popup, die je vertelt dat het tijd is om te beginnen met fietsen. Op het moment dat je niet hard genoeg fietst krijg je een herinnering van de ingestelde snelheid en gaat de aflevering op pauze. Tenzij je niet harder gaat trappen, wordt de serie ook niet meer gestart.

Cycflix

Maak je eigen Cycflix fitness fiets

Voor mensen die in plaats van te sporten maar op de bank series blijven kijken is dit natuurlijk de perfecte motivatie. Uiteraard moet je er nog wel zelf voor kiezen om je te houden aan het regime, want je hoeft de fitness fiets natuurlijk niet aan te sluiten.

De Cycflix is op het moment nog niet te koop, maar Byrne heeft wel de instructies vrijgegeven om zelf ook een Cycflix te maken. Het werkt onder andere met een Arduino kit. Dus als je nog een paar kilootjes kwijt moet, is dit hét moment om veel series te gaan kijken.

Als je dan toch gaat sporten, kun je het dan beter helemaal goed doen. Apple zou plannen hebben om de nieuwe AirPods dusdanig te vernieuwen dat ze je sportprestaties omhoog tillen. Deze heb je dan natuurlijk ook nodig op je Cycflix.

Reageer op artikel:
Netflix-series kijken en fit blijven: deze fiets is de oplossing
Sluiten