Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 21 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Netflix fixt een van de grootste irritaties van smartphonegebruikers

Netflix is op dit moment, zonder enige twijfel, onze rots in de branding. De streamingdienst zorgt ervoor dat wij ons, nu we zoveel thuis zitten, zo min mogelijk vervelen. En dan fixt de streamingdienst ook nog eens een grote irritatie.

Er zijn namelijk een hoop mensen die Netflix op hun smartphone kijken. Dat werkt allemaal uitstekend overigens, maar er is een klein ding waar we soms een beetje moe van worden. En dat is dat je met je vingers op een scherm zit te beuken, terwijl dat eigenlijk niet de bedoeling is. Het resultaat: je skipt een stukje, zet de boel op pauze of gaat een stukje terug. Tijd om het te fixen.

Netflix fixt irritatie smartphone-gebruikers

Dat is dus precies wat Netflix doet. Het zorgt er namelijk voor dat dit soort situaties voorkomen kunnen worden. Smartphones zijn namelijk in de loop der jaren flink ontwikkeld. Zeker op het gebied van ontwerp. Schermranden werden bijvoorbeeld dunner en schermen zelf liepen steeds meer gebogen af. En die combinatie kan er dus nog wel eens voor zorgen dat jij met je vingers loopt te hannesen, terwijl je rustig een film of serie kijkt.

Daarom introduceert Netflix de nieuwe functionaliteit Screen Lock. Althans, dat is waar website 9to5Google achterkomt. In de Android-versie van Netflix duikt er namelijk een knop op voor de functionaliteit. Deze verschijnt onder de afspeelknop, links dus. Maar wat gebeurt er als je de knop indrukt?

Je zal er misschien compleet door overrompeld worden, maar het zet je scherm op slot. Vandaar de naam Screen Lock. Het zorgt ervoor dat er geen bedieningsknoppen meer in beeld komen. Zelfs niet als jij met je vingers op je beeldscherm zit te hannesen.

Netflix Screen Lock functie
De Screen Lock (Afbeelding: 9to5Google)

Niet helemaal opgelost

Mensen die de functie activeren kunnen hem uitschakelen door wederom op de knop te drukken. Overigens werkt de boel niet na een keer drukken, maar moet je de knop twee keer indrukken voor deactivatie. Je kan hem dus ook niet per ongeluk uitzetten.

Waar dat dus klinkt als een waterdicht plan, is er wel een kleine “maar” te vinden in het hele verhaal. Zo vergrendeld de functionaliteit alleen de knoppen binnen de app. Dat is logisch, want meer rechten heeft Netflix ook niet. Maar dat zorgt er dus wel voor dat je niet helemaal vinger-hufter-proof bent. Je kan de app dus alsnog per ongeluk afsluiten.

Maar dat de nieuwe functionaliteit het aantal keren waarop dit gebeurt aanzienlijk vermindert. Dat mag duidelijk zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix fixt een van de grootste irritaties van smartphonegebruikers
Sluiten