Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 26 feb 2019

Netflix: geen Ferrari of Mercedes in Formula One documentaire

Vanaf 8 maart schieten de Formula 1 auto’s dwars over je favoriete platform heen. De documentairereeks Drive To Survive is komende maand te zien op Netflix en volgt alle ontwikkelingen van het afgelopen seizoen op de voet. Althans, bijna alles. We missen een klein stukje uit het seizoen die we allemaal beter kennen als de volledige kampioen-strijd tussen Mercedes en Ferrari…

Ferarri en Mercedes ontbreken in Netflix documentaire

Drive to Survive is een gloednieuwe Netflix documentaire die het Formula One seizoen van 2018 op de voet volgt. Vanaf acht maart krijgen we een kijkje achter de schermen van de teams, zien we hoe het seizoen er echt voor ze uit ziet en volgen we de coureurs. Het afgelopen seizoen was ook met gemak zenuwslopend te noemen, wat het kijkplezier alleen maar groter gaat maken. Al moeten we er wel bij vermelden dat de kampioen-strijd tussen Ferrari en Mercedes, die het seizoen zo zenuwslopend wist te maken, niet te zien is in de Netflix documentaire.

Wanneer je denkt dat het onmogelijk is om een raceseizoen goed in kaart te brengen zonder het hele nut van zo’n seizoen (het kampioenschap), dan ben je niet de enige. Toch hebben we te maken met het feit dat slechts acht van de tien Formula One teams hebben ingestemd met de Netflix documentaire reeks. Ferrari en Mercedes waren de twee partijen die het niet zagen zitten. En dat is toch jammer aangezien de documentaire reeks een unieke blik moet werpen op een van de moeilijkste sporten op aarde. Het idee achter Drive to Survive is dat het vastlegt wat zo’n seizoen nu eigenlijk vraagt van de teams. Hiervoor moesten Liberty Media en Netflix toegang krijgen om elke team te kunnen volgen tijdens dit seizoen. En daar waren Ferrari en Mercedes dus niet happig op.

Drive to survive Formula One Netflix

Nadeel voor fans van de sport

Volgens uitvoerend producent Paul Martin gooien de twee teams hier hun eigen ruiten in. Op deze manier “zijn de fans van de teams, en de sport, in het nadeel.” Het team heeft een aantal afspraken en regels opgesteld voor de teams, waar maar liefst acht verschillende teams zich in konden vinden.

“Mercedes en Ferrari wilden onder andere termen samenwerken dan de overige teams. Daar hadden wij, en Netflix, geen trek in. Het moest alles of niet worden en wanneer deze termen goed genoeg zijn voor de acht andere teams, zou het ook genoeg moeten zijn geweest voor Ferrari en Mercedes.”

Het resultaat is dus dat we het Formula One seizoen van 2018 gaan volgen, maar de strijd tussen Hamilton en Vettel  niet behandeld gaat worden. Een gemiste kans? Dat zeker!

Drive to Survive is vanaf 8 maart te zien op Netflix.

Reageer op artikel:
Netflix: geen Ferrari of Mercedes in Formula One documentaire
Sluiten