Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 8 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix gaat vol voor de uitzendrechten van Formule 1

Ben je helemaal klaar met de Formule 1-uitzendingen op Viaplay? Dan krijg je in de toekomst mogelijk een alternatief: Netflix.

Sinds Max Verstappen meedoet om de prijzen kan de Formule 1 niet meer stuk in ons land. Toch is er in ons land wel wat onvrede. Niet iedereen is blij met streamingdienst Viaplay. Zo zijn er klachten over het commentaar en de kwaliteit van het beeld. Wellicht gloort er hoop voor de toekomst door een streamingdienst die bijna iedereen wel in huis heeft: Netflix.

Netflix richt zich op de Formule 1

Netflix wil namelijk een gooi doen naar de uitzendrechten van de Formule 1, meldt Business Insider. De streamingdienst is uiterst tevreden over de documentaireserie Formula 1: Drive to Survive. Het weet flinke kijkcijfers te behalen en daardoor heeft de streamingdienst al verschillende keren de serie verlengd met nieuwe successen. Door de serie weet de Formule 1 een flink aantal nieuwe fans aan te boren die voorheen de sport niet volgden. Dat succes smaakt dus naar meer voor Netflix.

Viaplay zat? Zo scoor je een abonnement op F1 TV Pro

In de Verenigde Staten wil Netflix maar al te graag de rechten binnenhalen vanaf 2023. Het is hiervoor in gevecht met verschillende bekende mediabedrijven als NBCUniversal en ESPN. Op dit moment zijn de rechten in dat land nog eigendom van laatstgenoemde. Er ligt echter ook een andere streamingdienst te loeren op de rechten: Amazon Prime Video.

Formule 1 Max Verstappen Viaplay Formule 1
Max Verstappen zie je nu op Viaplay. (Afbeelding: EPA/GIUSEPPE CACACE / POOL)

(Nog) geen gevolgen voor Nederland

Deze biedingsstrijd heeft nog geen gevolgen voor Nederland. Op dit moment heeft Viaplay de rechten van de Formule 1 tot en met 2024. Mogelijk heeft de bemoeienis van Netflix wel gevolgen voor de toekomst. Dat Netflix de rechten voor de Verenigde Staten wil binnenhalen, betekent dat de streamingdienst geïnteresseerd is in het live uitzenden van sport. Iets wat Netflix nog niet doet. Wellicht wil het in de toekomst dus op meer plaatsen de rechten binnenhalen. Nederland zou daarbij dus ook een optie kunnen zijn, gezien de populariteit van de sport.

Ben je op dit moment niet tevreden over Viaplay? Dan is er al een alternatief. Je kunt de Formule 1-races ook zien via een abonnement op F1TV. Hierbij is ook Nederlands commentaar beschikbaar. Deze is overigens wel van de commentaren van Viaplay, dus als dat het enige is waaraan je jezelf ergert, lost het niets op. Er is daarvoor echter ook een alternatief. Zo kun je via Grand Prix Radio ‘ouderwets’ luisteren naar Olaf Mol en Jack Plooij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix gaat vol voor de uitzendrechten van Formule 1
Sluiten