Mark Hofman
Mark Hofman Tablets, Laptops & Computers 20 sep 2019
Leestijd: 6 minuten

Van Netflix tot Fortnite: dit heb je aan de 8ste generatie Intel Core processors

De 8ste generatie Intel Core processors is inmiddels alweer een feit. Van instapmodel (i3) tot alleskunner (i9): ze zijn allemaal voorzien van een flinke upgrade. Maar wat betekent dat nu precies voor jou als consument?

Iedereen gebruikt zijn laptop namelijk voor andere doeleinden. Waar de een graag aan de haal gaat met een potje Fortnite, gebruikt de anders zijn laptop uitsluitend voor het bekijken van content op Netf‌lix. Dat ziet Intel zelf ook en daarom weet de 8ste generatie Intel Core processoren voor ieder wat wils te bieden. Maar welke processor heb je nu voor welke activiteit nodig en is dus de absolute beste optie voor jou? We zetten het voor je op een rijtje.

8ste generatie Intel Core i3 processor: voor de Netflix-fans

Zoals vermeld geeft de 8ste generatie Intel Core processors de mogelijkheid om voor ieder wat wils te bieden. Dat betekent dus ook dat de zogeheten “casual gebruiker” zeker uit de voeten kan met een processor van Intel. Ben jij iemand die zich voornamelijk bezig houdt met het schrijven van teksten, het bezoeken van Face‌book en het bekijken van je favoriete Net‌flix-content, dan is de Intel Core i3 processor helemaal iets voor jou.

Ja, deze processor is in de regel minder krachtig dan zijn grotere broertje (i5), maar kost dus ook minder. Helemaal los gaan op je favoriete games zit er misschien niet bij, maar wanneer jij daar als gebruiker niet opzoek naar bent, weet deze chip je meer dan genoeg te bieden.

De LENOVO Yoga 530-14IKB (Bron: Lenovo)

Uitgelicht product: LENOVO Yoga 530-14IKB (81EK00X4MH)

De LENOVO Yoga 530-14IKB is een veelzijdige laptop die je ook als tablet kunt gebruiken en gebruik maakt van de Intel Core i3 processor. Door de toepassing van de processor is de laptop voorzien van soepele rekenkracht. Hierdoor is het uitwerken van je scriptie of het bekijken van je favoriete Netf‌lix-content echt een makkie! De laptop is voorzien van een 14-inch Full HD-beeldscherm die je 360 graden kunt draaien. Met een 128 GB SSD heb je genoeg ruimte om al je content op te slaan. Ook zijn de Dolby Audio Premium-speakers handig voor je Net‌flix-series.

Wie zich kan vinden in de beschrijving van de 8ste generatie Intel Core i3 processor, kan zich vinden in deze LENOVO Yoga 530-14IKBWEL met al het gemak van de wereld je series kijken. NIET de nieuwste games spelen en aan de slag gaan met foto-en videobewerking.

De Core i5 voor de intensieve taken

Wil jij het bovenstaande toch wel erg graag naar een hoger niveau tillen, dan zit je met de 8ste generatie Intel Core i5 helemaal goed. Met deze processor is het uiteraard mogelijk om ook je favoriete films en series te bekijken of je scriptie te schrijven, maar kan je daarnaast nog heel veel meer doen. Zo is het fotobewerking hartstikke goed mogelijk met dit programma. Zin om je vakantiekiekjes naar een hoger niveau te tillen of er zelfs een aftermovie van maken? Dan zit je echt gebakken met de i5 processor van Intel.

Voor het spelen van games kun je ook wel degelijk terecht bij de 8ste generatie i5 processor, al zal je de meeste games van de afgelopen jaren misschien nog even links moeten laten liggen. Uiteraard heeft het te maken met welke variant van de i5 je aan de haal gaat, maar over het algemeen zit het wel goed met deze processor.

8ste generatie Intel Core Processors
Afbeelding: Huawei

Uitgelicht product: Huawei Matebook D – W50D

De Huawei Matebook D – W50D is een laptop die, net als bovenstaande laptop, een goede belichaming is van de bijbehorende processor. Het apparaat is voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, zeker voor de dingen die je ermee kunt doen. De Hu‌awei Matebook komt met een 15.6-inch display (lekker voor het kijken van content) en beschikt ook over 256GB aan opslagcapaciteit. Het apparaat is uitstekend te gebruiken voor het bewerken van foto’s en video’s, maar zal tijdens het spelen van games je soms misschien nog in de steek laten. De kans dat je alles op de meest hoge instellingen kunt spelen is klein, maar je kunt wel degelijk een potje Hearthstone of Fortnite knallen. Al zal je bij die laatste ook niet alle instellingen maximaal kunnen zetten.

Met de Huawei Matebook D – W50D kan je dus WEL aan de slag met foto- en videobewerking en het bekijken van je favoriete films/series. En kan je NIET de allernieuwste games spelen.

Intel Core i7: de echte krachtpatser

Wie het maximale uit zijn of haar laptop/desktop wil halen, moet zonder enige twijfel voor de Intel Core i7 processor gaan. Of je nu heel veel bezig bent met videobewerking, grafisch vormgeving of fotobewerking: het vraagt heel erg veel van je apparaat. Daarbij ben je ook nog eens iemand die dolgraag in zijn of haar vrije tijd los gaat met de nieuwste games en deze dan ook speelt met de meest waanzinnige graphics.

Het kost je misschien iets meer geld dan je zou willen, maar dan heb je wel echt wat. Een computer waar je nog jaren mee vooruit kan en die jou niet tegen gaat houden in de dingen die jij dolgraag wil doen. De 8ste generatie Intel Core i7 is wat dat betreft echt iets voor jou.

8ste generatie Intel Core Processors
Afbeelding: HP

Uitgelicht product: HP Envy 13-AH1125ND

Om een goed voorbeeld te geven van een laptop die je kan bieden wat je nodig hebt, hebben we de HP Envy 13 uitgelicht. De laptop met een 13.3-inch display is voorzien van 8GB aan werkgeheugen, 256GB opslagcapaciteit en draait op een Intel Core i7-8565U processor. Ga er maar voor zitten: het spelen van je favoriete games, het bewerken van je video’s en het bekijken van je favoriete series. Het kan zonder twijfel met deze laptop! Call of Duty, Fortnite, Rocket League, Assassins Creed of Ghost Recon: Wildlands: het kan allemaal op dit apparaat!

De HP Envy 13-AH1125ND zorgt ervoor dat je WEL los kunt gaan met je favoriete games, foto en video’s kunt bewerken en zonder enige stress aan al je taken kan werken.

Maar wat is nu precies die i9 processor?

Goed. We hebben de i3 tot en met de i7 besproken in het bovenstaande artikel, maar wat houdt die Intel Core i9 processor nu precies in? Het antwoord op die vraag is zo simpel als maar kan: dit is het maximale van het maximale. Voor wie geld geen issue is en wie simpelweg alle taken zou willen verrichten zonder er ook maar een seconde over na te denken, is de i9 misschien wel dé perfecte processor.

Het gaat hierbij vooral om de mensen die echt alles uit hun computer willen. Het bewerken van 4K video’s, het gamen in maximale resolutie of het streamen zonder enige issues (op het gebied van de verwerkingskracht): met de Intel Core i9 processor is het mogelijk. Maar nogmaals: daar moet je dan wel aardig wat geld voor over hebben.

Meer informatie over de 8ste generatie Intel Core processors of het aanschaffen ervan? Check dan zeker even deze link!

In samenwerking met Intel

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Van Netflix tot Fortnite: dit heb je aan de 8ste generatie Intel Core processors
Sluiten