Netflix zoekt naar eigen Star Wars, Avengers en Harry Potter

Netflix is de grootste streamingdienst ter wereld. Desondanks heeft het geen echt eigen bekende film-franchise. Daar wil het wat aan doen.

Harry Potter, Marvel, Lord of the Rings, Star Wars, het zijn allemaal titels waaruit meerdere succesvolle films komen. Het zijn dan ook films die flink geld in het laatje brengen. Hoewel Netflix al jaren actief is, weet het qua eigen films nog niet een echte film-franchise. Het heeft er natuurlijk wel een aantal op de streamingdienst staan zoals John Wick en Batman, maar het zijn geen eigen originals.

Netflix heeft wel populaire series

En dat is best verrassend, aangezien het de streamingdienst wel lukt met series. Met titels als Narcos, Stranger Things en Breaking Bad heeft het veel series die populair zijn bij het grote publiek. Er is dus nog genoeg uitdaging voor het bedrijf om nog meer mensen voor zich te winnen.

Een van die uitdagingen is om eindelijk die eigen film-franchise te ontwikkelen. “Wij kijken naar een grote, brede doelgroep die van avonturenfilms houdt,” vertelt Tendo Nagenda, Netflix’s vice-president van original films, aan The Hollywood Reporter. “Iets dat in lijn ligt van de eerste Star Wars of Harry Potter 1 en 2. Veel live actie, fantasie en spektakel voor de hele familie wat groots en meeslepend is. Een type Jumanji-verhaal. Dat is de volgende grens.”

Grote studio’s moeten een voorbeeld zijn

Om dat voor elkaar te krijgen kijkt Netflix naar de grote filmstudio’s als Warner Bros en Disney. “We willen talent aanmoedigen om op dezelfde manier te denken. George Lucas creëerde Star Wars zonder dat er een boek van was, net als de Wachowskis die de Matrix hebben gemaakt. Dat vergt verbeeldingskracht. Wij denken dat wij een plaats zijn waar filmmakers hun fantasie werkelijkheid kunnen maken.”

Natuurlijk heeft Netflix al verschillende goede films op hun naam staan, al zijn het geen franchises. Denk bijvoorbeeld aan The Irish Man, The Kissing Booth en natuurlijk recent The Old Guard.

Reageer op artikel:
Netflix zoekt naar eigen Star Wars, Avengers en Harry Potter
Sluiten