Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Dag Friends! Cultklassieker sitcom Community komt naar Netflix!

Je kent door alle memes waarschijnlijk meer van Community dan je zou verwachten, maar daar kun je binnenkort zelf achter gaan komen. De cultklassieker komt namelijk op 1 april naar Netflix!

Dat heeft de streamingdienst bekendgemaakt op zijn comedy-account op Twitter, Netflix Is A Joke. De sitcom staat nu nog internationaal op Hulu, maar zal op 1 april zijn weg vinden naar Netflix. Het bedrijf benadrukt dat het niet om een 1 april-grap gaat.

Community komt naar Netflix

De show begon in 2009 op de Amerikaanse zender NBC. Er kwamen aanvankelijk vijf seizoenen uit, waarna de sitcom in 2014 werd gecanceld. Vervolgens knoopte Yahoo Screen er nog een zesde en laatste seizoen aan vast.

Community gaat over een groep studenten die aan het Greendale Community College studeren. De sitcom focust vooral op Jeff Winger, een geschorste advocaat die noodgedwongen terug moest naar de collegebanken nadat zijn diploma ongeldig is verklaard. Hij besluit een studiegroep op te richten, om zo beter tussen de rest te passen en indruk te maken op de dames.

Rick and Morty en sterrencast

Je kunt Community gerust een cultklassieker noemen, met een enorme following online. Dat heeft de show mede te danken aan de man die het concept heeft bedacht: Dan Harmon. Ja, dat lees je goed: de man achter Rick and Morty.

Aan de cast zal het in ieder geval ook niet liggen, want die is vooral achteraf gezien gevuld met grote namen: Joel McHale, Alison Brie, Donald Glover, Chevy Chase, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Yvette Nicole Brown, Jim Rash en Ken Jeong.

Voor Netflix is het een mooie toevoeging aan het aanbod, zeker nu Friends uiteindelijk richting HBO Max zal verdwijnen. Uit officiële cijfers blijkt keer op keer dat de meeste abonnees content zijn met het kijken van oude, lange sitcoms, en daar dan ook de meeste tijd in steken. Een stukje nostalgie.

Film?

En voor de diehard community-fans? Die hopen dat dit nieuws eindelijk betekent dat er een film gemaakt kan worden. Al jaren liggen er plannen om de serie nog een keer goed af te sluiten met een speelfilm, een wens die de acteurs zelf ook hebben. Alison Brie zei daar afgelopen jaar nog het volgende over:

‘Ja, ik denk wel dat ik mee zou doen’ zei ze vorig jaar in een interview. ‘Ik bedoel, kijk, het is net, gaat het echt nog gebeuren? Ik heb het gevoel dat als de Community-film ooit wordt gemaakt, deze gewoon voor Netflix moet worden gemaakt, en het zou leuk zijn om te doen, maar ik denk dat het het beste zou zijn als we iedereen zouden kunnen krijgen om het te doen, dus dat zou nog moeilijk kunnen worden.”

Op naar 1 april!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dag Friends! Cultklassieker sitcom Community komt naar Netflix!
Sluiten