Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 12 december 2018

Mega-scam: Netflix onthult documentaire over gefaald Fyre Festival

Vorig jaar zou twee weekenden lang een van de meest epische festivals ooit gehouden worden: het luxe Fyre Festival. Op de Bahamas zouden kunst, muziek en eten samenkomen op een ongeëvenaarde manier. Althans, mits je duizenden dollars over had voor een kaartje. Netflix komt met een documentaire over de ramp die het uiteindelijk werd.

Netflix komt met documentaire over Fyre Festival

De plannen van Ja Rule en Billy McFarland pakten namelijk dramatisch uit. Bezoekers kwamen duizenden euro’s lichter aan op een vervuild eiland, zonder de beloofde luxe en muziek. Het bleek al snel een scam te zijn, waarvoor de organisator zelfs zes jaar de bak in moet.

Hoe kon het zo fout gaan? Het fiasco dat Fyre Festival heet is als toonbeeld van de huidige online millenial marketing-cultuur een fascinerende case. Dat had Netflix ook door. De streamingdienst besloot een documentaire in elkaar te zetten over het hele gebeuren.

Fyre festivals Netflix documentaire

De bekende regisseur Chris Smith belooft je een kijkje te geven achter de schermen, door de ogen van de organisatoren zelf. Oftewel, de grote boeven, als we de aanklagers moeten geloven. Bezoekers vertellen je over de ervaring, met zelf geschoten beelden.

Het is met dit soort documentaires die achteraf geïnitieerd zijn altijd even afwachten wat de makers voor elkaar krijgen, zonder continu terug te moeten vallen op saaie reconstructies of irrelevante interviews. De eerste trailer belooft in ieder geval veel goeds. Vanaf 18 januari kun je FYRE op Netflix checken!

Reageer op artikel:
Mega-scam: Netflix onthult documentaire over gefaald Fyre Festival
Sluiten