Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 14 mrt 2018

Netflix gaat de ruimte in met nieuw experiment

Netflix houdt geregeld een hack day. Medewerkers krijgen dan de kans om aan bizarre, vaak futuristische projecten te werken. Toepassingen of uitbreidingen die normaal niet snel aan bod zouden komen. Denk bijvoorbeeld aan MindFlix, een headset waardoor je met je gedachten Netflix kunt bedienen. Hier hebben we nog een aantal voorbeelden voor je verzameld.

Netflix in Space

Het houdt de creativiteit die het bedrijf zo succesvol heeft gemaakt, in stand. Bovendien is de kans groot dat er echt features uit komen rollen die ingezet kunnen worden. Nu heeft de streamingdienst zijn nieuwste bijzondere project onthuld: “Netflix in Space”. Zoals de naam doet vermoeden, gaat het bedrijf ook in de ruimte streamen. Althans, dat heeft Netflix al gedaan.

Netflix in Space

Er zijn geen ingenieurs de ruimte ingestuurd. Dat gaat zelfs voor Netflix iets te ver. In plaats daarvan gebruikte het team een helium ballon, met een iPhone en een GoPro. Er moest immers wel bewijs verzameld worden. Wie gelooft er anders dat er gestreamd is in de ruimte. Nou ja, de ruimte, op 35 kilometer hoogte.

Het resultaat kun je bewonderen in de onderstaande video. Het team legt daarin precies uit hoe ze het project hebben uitgevoerd. We zien een doos met een dubbele wand van acryl, met daarin een cooler met schuimplastic. Verder zitten er een paar heaters in en een speciale chip. Daarmee wordt de temperatuur, de hoogte en de luchtdruk bijgehouden.

In de cooler werd de GoPro camera geplaatst, en de iPhone. Daardoor kon het team filmen dat de iPhone Netflix aan het afspelen was, en de groeiende leegte erachter. Dat resulteert in een indrukwekkend beeld. Maar welke film of serie is gestreamd? Geheel toepasselijk koos het team voor Star Trek. Op de achtergrond wordt de lucht steeds donkerder, naar mate de ruimte nadert. Dan valt het geluid uit, maar blijft de video spelen. Al snel zien we de kromming van de aarde.

Bij deze heeft Netflix het dus bewezen: je kunt bingewatchen in de ruimte. Wat hebben we hier aan? Niet zoveel, maar het is gouden marketing! Check hier ook welke films en series binnenkort van Netflix gaan verdwijnen.

?Lees ook: Hoe algoritmes ons leven gaan bepalen (en waarom we ons moeten voorbereiden)

Reageer op artikel:
Netflix gaat de ruimte in met nieuw experiment
Sluiten