Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 12 jun 2019

Netflix gaat grote game franchise verfilmen met Jake Gyllenhaal

Netflix heeft op seriesgebied enorme knallers, vrijwel elke maand zelfs. Op filmgebied moet het bedrijf zichzelf echter nog bewijzen, vooral in Hollywood. Tijd voor echte blockbusters dus, tussen alle kleinschalige indiefilms die Netflix over het algemeen uitbrengt. Een flinke investering werkt nu zijn vruchten af: The Division.

Netflix komt met The Division

Dat is een game-reeks van Ubisoft. Netflix heeft de filmrechten voor de franchise te pakken, en gaat een verfilming produceren met Jake Gyllenhaal in de hoofdrol. Sterker nog, de man achter Deadpool 2 en John Wick staat aan het roer. Geen kleine namen dus!

Het nieuws werd gebracht tijdens de E3, de grootste gamebeurs ter wereld. Verschillende grote fabrikanten kondigen er jaarlijks honderden nieuwe spellen aan. En nu dus ook een film, gebaseerd op de gelijknamige games die weer gebaseerd zijn op de boeken van wijlen Tom Clancy. Volg je het nog?

In de games is Manhattan getroffen door een haast apocalyptische pokkenuitbraak. Jij moet als speler de orde herstellen in New York, dat voor een groot deel in quarantaine is gezet. Criminelen proberen ondertussen in de resulterende chaos de macht te grijpen. Spelers krijgen een grote open wereld aan hun voeten, waarin ze met hun vrienden aan de slag kunnen.

Het eerste deel uit de reeks viel aanvankelijk ietwat tegen, maar Ubisoft heeft sindsdien het tij weten te keren. Dat pakt blijkbaar zo goed uit dat de gamemaker in samenwerking met Netflix er op Hollywood-niveau een film van durft te maken.

Cast en release

Naast David Leitch (Deadpool 2, John Wick) en Jake Gyllenhaal (Spider-Man: Far from Home, Nightcrawler) heeft ook Jessica Chastain (Interstellar, Zero Dark Thirty) haar naam aan het project verbonden. Gyllenhaal speelde eerder al de hoofdrol in de Netflix Original Velvet Buzzsaw.

Het is helaas nog niet bekend wanneer de The Division film op Netflix zal verschijnen. Ook zijn er nog geen beelden getoond, dus het zal nog even duren voordat de productie af is. Hopelijk pakt het project beter uit dan de vorige verfilming van een Ubisoft Game: Assassins Creed…

🤩Check hier alle andere onthullingen van E3 2019

Manners

Reageer op artikel:
Netflix gaat grote game franchise verfilmen met Jake Gyllenhaal
Sluiten