Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 13 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Netflix gaat wellicht lijden onder het coronavirus

Het coronavirus blijft zich uitbreiden, waardoor er steeds meer maatregelen worden getroffen. Naast dat evenementen afgelast worden blijkt ook de filmindustrie eronder te leiden. Zo zijn er al meerdere films uitgesteld, waaronder Mulan, The New Mutans en de aankomende James Bond-film. Je zou hierdoor denken dat mensen straks alleen nog maar films kunnen kijken via Netflix.

Needham-analist Laura Martin vermoedt echter dat Netflix over een tijdje ook last gaat krijgen van de coronacrisis. Niet perse omdat medewerkers besmet zullen raken (al kan dat natuurlijk ook gaan gebeuren), maar vanwege de economisch weerslag. Dit omdat er in een crisis waarschijnlijk weinig nieuwe leden bij zullen komen.

Krijgt Netflix het straks nog moeilijk?

Ondanks dat bestaande leden de komende tijd wellicht meer gebruik van Netflix zullen maken heeft de dienst daar maar weinig profijt van. Dit omdat Netflix met een abonnementsprijs werkt en geen systeem hanteert waarbij er per view betaald moet worden. Meer kijkers betekent in dit geval dus niet direct meer geld.

Netflix featured Image
Hetgeen dat veel thuisblijvers nu waarschijnlijk zullen doen (Afbeelding: Freestocks)

Daarnaast is de kans groot dat ook consumenten straks wat minder te besteden hebben, waardoor ze gaan besparen op luxeproducten. Met als gevolg dat het abonnement op Netflix wellicht zal worden opgezegd. Ditzelfde zal dan waarschijnlijk ook gebeuren met diensten als Videoland, Amazon Prime en Disney+.

Gratis proefperiode

Ondanks de bovenstaande voorspellingen zien wij het wel gebeuren dat Netflix de komende weken juist winst gaat maken. Dit omdat er wellicht mensen zullen zijn die vanwege alle afgelaste evenementen hun abonnement op Netflix weer gaan activeren. Gezien de dienst onlangs gestopt is met het aanbieden van een gratis proefperiode zullen deze mensen direct moeten gaan betalen.

Een van de redenen om een abonnement op Netflix te nemen is wat ons betreft de veelbelovende Spaanse thriller The Platform. De film hanteert namelijk een erg interessant uitgangspunt en zal vanaf 20 maart op de dienst te zien zijn. Meer informatie (en een trailer) is hier te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix gaat wellicht lijden onder het coronavirus
Sluiten