Netflix gaat prijzen van de abonnementen verhogen in de VS

Slecht nieuws voor mensen in de Verenigde Staten met een Netflix-abonnement. De dienst verhoogt haar prijzen.

Netflix is de grootste streamingdienst in de wereld. Dat komt doordat je toegang hebt tot veel content tegen een aantrekkelijke prijs. Maar zou je de dienst blijven gebruiken als de prijzen omhooggaan? Dat zullen we binnenkort zien in de Verenigde Staten. Daar verhoogt de streamingdienst nu de kosten voor een abonnement.

De kosten voor Netflix gaan omhoog

In de Verenigde staten blijft het goedkoopste Netflix-abonnement van 8 dollar ongewijzigd. De prijsverhoging is wel te merken in het standaard-abonnement waarbij je op twee schermen tegelijkertijd kunt kijken in HD-kwaliteit. Dat abonnement wordt 1 dollar duurder en kost daar nu 14 dollar per maand. Het duurdere lidmaatschap waarbij je in 4K kunt kijken gaat 2 dollar omhoog en kost nu 18 dollar per maand.

In Nederland blijven de Netflix-abonnementen nog ongewijzigd, maar gezien de prijsstijging in de Verenigde Staten, zou het niet verrassend zijn als het hier alsnog verhoogd gaat worden. De prijzen voor standaard en premium liggen hier nu dus lager dan in de Verenigde Staten als je de prijs om zou rekenen naar dollars.

Is er een verschuiving op komst?

Het is interessant om te zien wat er nu gaat gebeuren. Eerder lieten analyses zien dat mensen best bereid zijn om meer te betalen voor Netflix en dat daardoor de winst van het bedrijf toe kan nemen. Echter zijn natuurlijk steeds meer alternatieven voor de streamingdienst.

Zo is Apple TV Plus natuurlijk flink goedkoper in de Verenigde Staten en zijn ook Disney Plus en Amazon Prime Video voordeliger. Daarnaast zijn er ook nog andere spelers daarop markt zoals Peacock, HBO Max en Hulu. Het kan dus zijn dat het marktaandeel in het land iets gaat verschuiven. Het is ook interessant of de diensten mogelijk de stap naar Nederland gaan maken.

Reageer op artikel:
Netflix gaat prijzen van de abonnementen verhogen in de VS
Sluiten