Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 2 sep 2020

Netflix contracteert Game of Thrones-makers voor grote nieuwe serie

Game of Thrones is een van de beste series ooit. Het is dan ook geen wonder dat Netflix twee van de makers nu contracteert.

Iedereen herinnert zich het grote succes van Game of Thrones. Op het laatste seizoen na was het een heus meesterwerk wat voor veel kijkers zorgde. Naast veel nieuwe abonnees van HBO was het ook goed voor de titel meest (illegaal) gedownloade serie ooit.

Netflix hoopt op een grote nieuwe hit

Natuurlijk hopen alle streamingdiensten op zo’n succes dat ervoor zorgt dat er veel nieuwe abonnees bijkomen en dat de huidige leden niet vertrekken. Dan is het halen van de makers van een succesvolle serie natuurlijk een goede oplossing. Netflix doet dit en haalt twee schrijvers van Game of Thrones binnen.

Schrijvers David Benioff en DB Weiss gaan meeschrijven aan een nieuwe Netflix-serie die is gebaseerd op het Chinese sci-fi boek The Three Body-Problem. De novelle uit 2008 is een deel van de trilogie Remembrance Earth’s Past dat geschreven is door Liu Cixin. De serie heeft veel bekende fans zoals Barack Obama en Mark Zuckerberg.

Een ambitieus plan

“Liu Cixin’s trilogie is de meest ambitieuze schience-fiction-serie die we ooit hebben gelezen. Het neemt de lezers mee van de jaren ’60 van de vorige eeuw tot het einde der tijden. Van het leven op onze blauwe stip tot de verre uiteinden van ons universum,” vertellen Beniogg en Weiss tegen BBC. De serie start van ook vanaf de Chinese Culturele Revolutie in de zestiger jaren en gaat duizenden jaren door. “Wij kijken er naar uit om de volgende jaren van ons leven te besteden om dit verhaal tot leven te wekken voor een wereldwijd publiek.”

Het verfilmen van de succesvolle boekenreeks is natuurlijk ook een gevaar. Zo is er angst bij fans dat Chinese geschiedenis van het boek wellicht verloren gaat door Netflix. Westerse schrijvers zouden ervoor kinnen zorgen dat Chinese karakters en historische gebeurtenissen zullen vervallen in westerse stereotyperingen.

Toch hoeven de fans niet bang te zijn dat details door de schrijvers gemist zullen worden. Lui Cixin is namelijk door Netflix ingezet als excutive producer. Hij zal er dus zeker wat over te zeggen hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix contracteert Game of Thrones-makers voor grote nieuwe serie
Sluiten