Netflix en Disney in gesprek met makers Game of Thrones

Er zijn nog steeds veel fans die het de makers van Game of Thrones kwalijk nemen dat ze het laatste seizoen van hun favoriete serie hebben verpest. De beslissing om dezelfde heren ook verantwoordelijk te maken voor de komende Star Wars films viel daarom niet bij iedereen in goede aarde. Toch blijken er nog veel partijen te zijn die misschien nog met de twee willen samenwerken, waaronder Netflix.

Samenwerking tussen Netflix en makers Game of Thrones?

Het is geen nieuws dat veel mensen ontevreden waren over het laatste seizoen van Game of Thrones. Met name producers David Benioff en D.B. Weiss, die tevens het achtste seizoen voor een groot deel hebben geschreven, kregen een hoop kritiek te voortduren.

Game of Thrones Star Wars trilogie

Naast dat er een petitie tegen hen kwam waren er ook veel mensen die niet wilde dat de twee nog betrokken zouden zijn bij de aankomende Star Wars films. Het werd in mei namelijk bekend dat beide heren mee gaan werken aan de trilogie die de Skywalker saga gaat opvolgen. Veel fans zijn daarom bang dat de twee ook die franchise zullen verpesten.

Toch blijkt Netflix desondanks nog heeft interesse om met Weiss en Benioff samen te werken. De geruchten gaan namelijk dat de twee met de streamingdienst in gesprek zijn geweest. Er werd zelfs beweert dat er 200 miljoen is gevraagd om een komend project te financieren.

Amazon en Disney

Daarnaast schijnt het duo ook met Amazon en Disney om de tafel gezeten te hebben. Vermoedelijk heeft dit te maken met het feit dat deze partijen wel interesse zouden hebben om twee grote namen aan hun streamingdienst toe te voegen. Of het daar, net als bij Netflix, ook om 200 miljoen dollar ging is niet bekend.

HBO

Weiss en Benioff waren in eerste instantie natuurlijk betrokken te zijn bij HBO, maar het lijkt erop dat die samenwerking aflopende is. Ze zouden bijvoorbeeld nog de serie Confederate voor het Amerikaanse televisienetwerk maken, maar dat gaat blijkbaar niet meer door.

Meer over Netflix is te lezen in ons overzicht.

Reageer op artikel:
Netflix en Disney in gesprek met makers Game of Thrones
Sluiten