Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 20 jul 2018

Nightflyers: Schrijver Game of Thrones komt met brute Netflix-serie (+ trailer)

George R.R. Martin ken je waarschijnlijk als de schrijver van de boeken waarop Game of Thrones is gebaseerd, de hitserie van HBO. Netflix komt later dit jaar ook met een verhaal van Martin. Niet gebaseerd op een nieuw boek, maar op een klassieker: Nightflyers.

Nightflyers komt naar Netflix

Verwacht geen bloederige fantasy vol paarden en koningen. Nightflyers is namelijk een klassiek stukje science-fiction. Bloederig zal het echter wel worden, want er zit een flink horror-luchtje aan. De eerste trailer is nu beschikbaar!

Nightflyers gaat over acht wetenschappers die contact op willen nemen met buitenaards leven. Maar hoe doe je dat? Ze besluiten naar de rand van ons zonnestelsel te vliegen, in het schip The Nightflyer.

Al snel verandert die nobele zoektocht in een nachtmerrie, want er schuilt wel degelijk meer in het universum. De vermoedens van de wetenschappers waren juist, maar kunnen ze zelf nog levend terugkeren om het aan de rest van de aarde te vertellen?

Het boek van George R.R. Martin werd al eens verfilmd. Dat pakte helaas vrij belabberd uit. Sterker nog, je kunt de verfilming gerust als een flop bestempelen. Deze nieuwe serie kan hopelijk wel met succes dit verhaal tot leven brengen.

Nightflyers Netflix Nightflyers Netflix Nightflyers Netflix

Netflix heeft de rechten buiten de Verenigde Staten in zijn bezit, dus je vindt de serie binnenkort op de streamingdienst. Helaas is het nog niet duidelijk wat de exacte datum gaat zijn. De tien afleveringen komen in ieder geval dit jaar nog online.

De kans dat Nightflyers de volgende Game of Thrones gaat zijn, is bijzonder klein. Fans van een goed stukje science-fiction hebben er sowieso een potentieel pareltje bij. Netflix investeerde het afgelopen jaar stevig in het genre, en dat merk je.

Check ook de nieuwe teaser trailer voor het tweede seizoen van Iron Fist. Na het vrij magere eerste seizoen lijkt het erop dat Marvel en Netflix het tij hebben kunnen keren!

Reageer op artikel:
Nightflyers: Schrijver Game of Thrones komt met brute Netflix-serie (+ trailer)
Sluiten