Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 27/06/2019

Netflix bezig met Samoerai-variant van Game of Thrones

Game of Thrones is tot een einde gekomen en HBO is inmiddels bezig met een prequel. Maar fans van de serie gaan ook op Netflix hun ei kwijt kunnen. De streamingdienst lijkt bezig te zijn met een gloednieuwe documentaire die beschreven wordt als een “real-life Game of Thrones met Samoerai. Hoe dik wil je het hebben?

Netflix werkt aan Game of Thrones met Samoerai

Fans van Game of Thrones zitten op dit moment misschien een beetje in een zwart gat. De serie kwam een aantal weken geleden tot een, toch wel teleurstellend, einde. Nu is HBO wel druk bezig met de opnames van een spin-off serie, maar die krijgen we voorlopig nog niet te zien. Waar we ons wel een beetje warm voor kunnen maken is een gloednieuwe Netflix documentaire. Age of Samurai: Battle of Japan is, volgens Deadline, op dit moment in productie en zal zonder enige twijfel voelen als thuiskomen van een lange vakantie voor fans van Game of Thrones.

Nu snappen we dat je wat vraagtekens zet bij het woord “documentaire”, maar laat je er zeker niet door afschrikken. Er wordt namelijk een toffe draai gegeven aan deze educatieve titel. Als we de eerste details eens goed bekijken komen we er al snel achter dat het om een live-action drama gaat die een ode gaat brengen aan verschillende Japanse comics. En wat dat betreft hoeven we ons geen enkele vorm van zorgen te maken over de stijl van Age of Samurai.

Data Masamune is de One-Eyed Dragon

Het mooiste aan het hele verhaal is misschien nog wel de persoon waar het om draait. We volgen namelijk Date Masamune, die beter bekend stond als de One-Eyed Dragon. En daar gaat onze lichaamstemperatuur, stiekem, al direct een beetje van stijgen. Zeker omdat Date zo genoemd werd vanwege het feit dat hij maar een oog had. En waar je zou denken dat hij die als Samoerai zijnde in een gevecht verloor, stak hij deze gewoon helemaal zelf uit.

Hij vermoordde zijn jongere broer, zijn helm heeft als inspiratie gediend voor het masker van Darth Vader en het verhaal is bruut van A tot Z. Kortom: dit is Game of Thrones, maar dan in Samoerai-stijl. Hoe tof wil je het hebben?

Age of Samurai: Battle for Japan is naar verwachting eind dit jaar te zien op Netflix.

Reageer op artikel:
Netflix bezig met Samoerai-variant van Game of Thrones
Sluiten