Netflix geeft ons eindelijk meer inzicht in zijn kijkcijfers

Netflix mocht voorheen dan erg geheimzinnig doen wat betreft de statistieken op het gebied van bekeken content, maar daar lijkt nu enigszins verandering in te gaan komen. De organisatie achter de populaire streamingdienst heeft namelijk een brief aan de Britse overheid gestuurd waarin ze sprekers over ”starters, watchers, en completers”.

De drie categorieën zijn onderdeel van een nieuwe strategie om meer inzicht te krijgen of een bepaalde serie wel of niet gecanceld moeten worden.

Netflix gaat transparanter worden

Het komt de laatste jaren steeds vaker voor dat een serie ondanks de populariteit ineens gecanceld wordt. Of nou ja, populariteit…we weten eigenlijk nauwelijks welke series het wel en niet goed doen. Netflix laat hier namelijk weinig over los. Al lijkt het erop dat ze hier nu verandering in willen brengen door kijkers van een bepaalde titel in drie groepen te verdelen.

Allereerst de ”starters”. Dit zijn zoals de naam al doet vermoeden huishoudens die twee minuten van een film of serie kijken. Vervolgens zijn er de ”completers”. Wie in deze groep terecht wil komen moet een film voor minimaal 90% zien of een heel seizoen van een serie op Netflix afkijken. Dan is er nog de groep ”watchers”, die de film voor 70% ziet of een aflevering van de serie bekijkt.

El Camino Breaking Bad review
El Camino (Bron: Netflix)

Het lijkt er hierdoor op dat zowel schrijvers als producenten van Netflix content meer inzicht krijgen in hoeveel hun werk bekeken wordt. Dit terwijl ze het voorheen moesten enkel moesten doen met het bericht dat de door hen gemaakte serie gecanceld is.

Nieuwe content

Of wij als consumenten meer te zien en horen krijgen over wat voor content wel en niet aanslaat blijft echter nog maar de vraag. Gelukkig kunnen wij jullie wel een inzicht geven in welke titels er onlangs aan Netflix zijn toegevoegd en wat op het punt staat om weer weg te gaan.

Meer nieuws over deze streamingdienst is te vinden op de Netflix overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Netflix geeft ons eindelijk meer inzicht in zijn kijkcijfers
Sluiten