Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 10/12/2018

Netflix schakelt iconische namen in voor nieuwe Ghost in the Shell

Het zijn fantastische weken voor fans van anime en Japanse media in het algemeen. Na een live-action versie van Cowboy Bebop en de komst van Neon Genesis Evangelion heeft Netflix nu een andere iconische franchise binnengehaald: Ghost in the Shell.

Netflix komt met nieuwe Ghost in the Shell

Die naam doet waarschijnlijk wel een belletje rinkelen, door de slicke doch zielloze Hollywoodfilm die onlangs uitkwam. Het begon echter allemaal met geanimeerde series en films, in de jaren negentig.

Die eerste geanimeerde serie was het nog altijd iconische Stand Alone Complex, een mijlpaal in het cyberpunk-genre. De regisseur van die serie gaat voor Netflix een nieuwe Ghost in the Shell titel ontwikkelen, die in 2020 naar de streamingdienst zal komen.

Kenji Kamiyama gaat samenwerken met Production I.G en Sola Digital Arts, twee grote namen in de industrie. Daarmee weten we ook meteen dat je geen handgetekende 2D-animatie hoeft te verwachten. De serie maakt gebruik van 3DCG, CGI dus. Dat is voor de ene fan slecht nieuws, de ander wordt er juist blij van. Hoe dan ook is het een veelbelovend project, zeker gezien het talent dat erbij betrokken is.

Dezelfde regisseurs zijn nu bezig met Ultraman, een Netflix Original die volgend jaar op 1 april uitkomt. Dat is ook een CGI-anime, zoals je in deze trailer kunt zien. Los van de animatie-techniek weten we niks over dit nieuwe Ghost in the Shell-project. Hopelijk komen de originele series en films ook naar de streamingdienst.

Het worden in ieder geval mooie jaren voor fans van anime. Naast de klassieke hierboven genoemde franchises komt de streamingdienst ook met animeseries gebaseerd op Pacific Rim en Altered Carbon.

Reageer op artikel:
Netflix schakelt iconische namen in voor nieuwe Ghost in the Shell
Sluiten