Netflix toont eerste teaser voor Ghost in the Shell serie

Netflix heeft ons een eerste kijk gegeven op de aankomende Ghost in the Shell serie die ze hebben laten maken. Dit project gaat Ghost in the Shell: Sac_2045 heten en haalt inspiratie uit de gelijknamige manga serie.

Ondanks dat de teaser weinig prijsgeeft wordt wel duidelijk hoe de animatiestijl eruit ziet. Deze blijkt totaal verschillend te zijn dan die van eerdere Ghost in the Shell verfilmingen.

Eerste Netflix teaser Ghost in the Shell: Sac_2045

Er is nog niet veel over de serie bekend, behalve dat het zich af in het jaar 2045 afspeelt. We zien een samenleving waarin het kapitalisme gefaald heeft en een Japanse elite-eenheid geheime cyberoperaties uitvoert.

Ghost in the Shell: Sac_2045 zal geregisseerd worden door Shinji Aramaki en Kenji Kamiyama, die zich al eerder met anime-projecten hebben beziggehouden. Daarnaast neemt Ilya Kuvshinow de animatie en karakterontwerpen op zich.

De franchise is een van de meest succesvolle vertegenwoordigers van de cyberpunk. Dit is een genre waarin dystopische werelden boordevol chaos en anarchie centraal staan. Een ander bekende anime binnen dit genre is Akira. Daarnaast zijn er ook een aantal bekende cyberpunk films, waaronder Blade Runner, Hardware en de The Matrix reeks.

Het is overigens niet voor het eerst dat er een verfilming van Ghost in the Shell gemaakt wordt. Naast enkele succesvolle anime films werd er in 2017 ook een live-action versie uitgebracht. Deze werd echter met gemengde gevoelens ontvangen en door fans veelal bekritiseerd.

Meer cyberpunk

Naast een Ghost in the Shell serie is Netflix ook nog met een ander cyberpunk project bezig, namelijk Altered Carbon. Ondanks dat deze serie in 2018 al verscheen gaat er nu een tweede seizoen komen.

Dit project speelt zich af in een wereld waarin mensen hun bewustzijn kunnen laten overzetten naar een ander lichaam. Vandaar dat het niet zo gek is dat het hoofdpersonage dit keer door Anthony Mackie (beter bekend als Falcon in de Marvel Cinematic Universe films) gespeeld wordt in plaats van Joel Kinnaman.

Reageer op artikel:
Netflix toont eerste teaser voor Ghost in the Shell serie
Sluiten