Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 13 nov 2018

Netflix gaat officieel een goedkoper abonnement testen

Netflix blijft maar records breken qua het aantal abonnees dat voor de dienst betaalt. Om dat hoge tempo in stand te houden, moet het bedrijf continu nieuwe dingen proberen en nieuwe markten aanboren. Zeker nu Disney+ voor de deur staat.

Netflix test goedkoper abonnement

Daarom is Netflix verschillende opties aan het verkennen om meer abonnees binnen te halen. Daartussen zit een hele opmerkelijke oplossing: het aanbieden van een goedkoper abonnement. Dat heeft Netflix CEO Reed Hastings tegenover Bloomberg bevestigd.

Sterker nog, de streamingdienst gaat zelfs een goedkopere versie van zijn abonnement testen. Het is onduidelijk waar de tests plaats zullen gaan vinden, maar Azië is een grote kanshebber. Het bedrijf is al enkele jaren aanwezig in dat content.

Andere lokale streamingdiensten zijn daar echter een stuk goedkoper, of zelfs gratis. De meeste Aziatische streamingdiensten hebben zowel een gratis als een betaalde variant, en YouTube is er enorm populair. Voor Netflix is het lastig om daar te groeien als de drempel zoveel hoger is voor de consument.

Analisten beweren dat Netflix in een sterke positie zit om zelfs de prijzen te verhogen

Het blijft niet bij lagere prijzen. Het bedrijf is ook bezig met de ontwikkeling van meer dan 100 projecten in Azië. Ook India is een belangrijke markt voor Netflix. De dienst heeft nu wereldwijd iets meer dan 130 miljoen abonnees.

Netflix
Netflix CEO Reed Hastings

CEO Reed Hastings verwacht echter alleen al in India 100 miljoen abonnees te kunnen vergaren. Toch moet de grens van 2 miljoen in elk Aziatische land nog overschreden worden. De groeipotentie is dus enorm, maar tegelijkertijd zijn het ook pittige markten om te betreden. Hastings bevestigde tegenover Reuters dat de goedkopere abonnementen niet in India zullen worden getest.

Maar hoe ziet zo’n goedkoper abonnement er dan uit? Naar verwachting zullen de huidige prijzen blijven, en komt er simpelweg een goedkopere variant bij. Maar wat gaan dan de verschillen zijn? Wellicht heeft de goedkopere variant enkel Netflix Originals, al zorgt dat ook weer voor fragmentatie. Zowel qua marketing als qua aanbod.

Overigens beweren analisten dat Netflix in een sterke positie zit om zelfs de prijzen te verhogen. Uit onderzoek blijkt dat consumenten vinden dat de kwaliteit van de films en series in de afgelopen maanden omhoog is gegaan. De mogelijke Oscar-nominaties voor Originals als Roma en The Ballad of Buster Scruggs helpen daar ook enorm in mee.

Wordt vervolgd! 🚚Check ook: 13 goedkope Sinterklaas schoencadeautjes op AliExpress

Bloomberg

Reageer op artikel:
Netflix gaat officieel een goedkoper abonnement testen
Sluiten