Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 7 dec 2018

Netflix verslaat concurrentie met Golden Globes (dankzij Belgische glorie!)

Netflix heeft opnieuw een ijzersterk jaar als het om de prestigieuze Golden Globes gaat. Vorig jaar evenaarde de streamingdienst het altijd sterke HBO met twaalf nominaties. Uiteindelijk werden er weinig verzilverd, maar het was een belangrijke mijlpaal desalniettemin.

Netflix scoort met Golden Globes

Dit jaar pakt Netflix maar liefst acht nominaties voor zijn series, en nog eens vijf voor zijn films. Toch is er een televisienetwerk dat meer nominaties scoort dan de streamingdienst. Dan hebben we het over het Amerikaanse FX Networks, dat met 10 nominaties een topjaar heeft. Onder andere Atlanta en The Americans zorgen daarvoor.

Op de tweede en derde plek staan HBO en Amazon Prime Video, met negen nominaties. Normaliter weet HBO beter te scoren, maar een jaar zonder Game of Thrones gooit roet in het eten. Gezien volgend jaar het laatste seizoen uitkomt, waarvan zojuist de eerste teaser is uitgekomen, is dit een mooi voorproefje op de toekomst.

Als je film en televisie bij elkaar optelt, dan is Netflix dit jaar de absolute topscoorder onder alle streamingdiensten. Het is echter maar de vraag hoeveel van die nominaties uiteindelijk verzilverd gaan worden.

Maar goed, waarmee heeft Netflix dan gescoord? The Kominsky Method, met Michael Douglas en Alan Arkin, is in the running voor de beste comedy-serie. The Bodyguard is genomineerd voor beste drama, en acteurs van Glow, Seven Seconds en Ozark zijn persoonlijk genomineerd. Je merkt wel pijnlijk de afwezigheid van titels als The Crown en Stranger Things, zwaargewichten die dit jaar geen nieuw seizoen kregen.

Qua films gooit Netflix geheel naar verwachting hoge ogen met Roma, een Netflix Original die drie nominaties heeft gekregen. De Belgische film Girl scoorde ook een nominatie. De vijfde nominering op het gebied van films scoort de streamingdienst met Dumplin.

Reageer op artikel:
Netflix verslaat concurrentie met Golden Globes (dankzij Belgische glorie!)
Sluiten