Netflix krijgt deze maand gratis concurrent uit onverwachte hoek

Apps Jeroen Kraak 7 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Ben je het betalen voor Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video zat? Gelukkig zijn er ook gratis alternatieven. Deze maand komt er weer eentje bij die buitengewoon goed is.

Toegegeven, wij zijn nerds. Ons kijkgedrag kan er dan ook iets anders uitzien dan dat van de meerderheid van Nederland. In plaats van het kijken naar de sterren in RTL Boulevard, kijken wij liever naar degenen die echt stralen. Laat er deze maand nou een Netflix-alternatief komen dat ook nog eens helemaal gratis is.

NASA+ als Netflix-alternatief

En ja, je mag het echt een concurrent uit onverwachte hoek noemen. Misschien zelfs wel buitenaards, want het nieuwe alternatief voor Netflix is afkomstig van NASA. De organisatie kondigde eerder al een eigen streamingdienst aan en deze maand komt die dan ook echt.

NASA maakt een eigen Netflix. De naam van de dienst is niet echt origineel: NASA+. Als je al Disney+, Apple TV+ en Discovery+ hebt, had het best wel leuker gemogen. Al mag Star of Universal dan weer niet omdat die al bestaan.

Dit kun je zien

Nu, ter zake: de inhoud. NASA+ belooft het ideale Netflix-alternatief te zijn voor de ruimteliefhebber. Je kunt live meekijken met lanceringen en missies, maar de organisatie heeft ook speciale programma’s gemaakt voor de streamingdienst. Eén daarvan is bijvoorbeeld NASA Explorers. Hierin blikt de organisatie terug op de zevenjarige missie om asteroïdedeeltjes van Bennu naar de aarde te brengen voor onderzoek.

Andere series op de Netflix van de ruimte zijn Space Out en Other Worlds. Die eerste titel is ideaal om tot rust te komen. In dit programma deelt NASA relaxte muziek en visuals uit de ruimte. Denk hierbij aan beelden van Mars en Uranus.

NASA+ gaat op 8 november live. De streamingdienst is bereikbaar via de NASA-app op iOS en Android. Ook kun je dit Netflix-alternatief vinden op Apple TV of gewoon kijken via je browser. Zoals gezegd is de streaming dienst echt helemaal gratis.

Zo ontzettend veel kosten alle streamingdiensten je in Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen