Grote verandering bij Netflix: pak de portemonnee er maar bij

Netflix stopt zowel in Nederland als België met de gratis proefperiode van een maand. Ook als je nieuw met de streamingdienst bent moet je dus direct gaan betalen.

Veranderingen bij het Helpcentrum van Netflix verraden het verdwijnen van de gratis eerste maand. Even proberen is er dus niet meer bij. Voor elke film en serie die je op het platform wil zien moet je dus nu een betaald abonnement afsluiten.

Netflix is uniek met deze verandering

Waarom Netflix precies stopt met de gratis proefperiode is niet duidelijk. Opvallend is de aanpassing wel, aangezien Netflix de kosteloze maand al vanaf het begin aanbood. Daar komt bij dat de concurrenten in Nederland zoals Disney+ wel zijn klanten een gratis proefperiode aanbiedt.

Wel kan iedereen op Valentijnsdag gratis naar To All The Boys I’ve Loved Before kijken. Marketingtechnisch pakt Netflix dat slim aan. Komende woensdag komt het vervolg op deze film uit, die exclusief op de streamingdienst is te zien en waar dus wel betaald voor moet gaan worden.

Netflix logo
Het logo van Netflix op een smartphone. (Afbeelding: Sascha Steinbach / EPA)

Variatie aan abonnementen

Met drie verschillende abonnementen is er nog wel keuzevrijheid bij de streamingdienst. Het goedkoopste abonnement kost maandelijks 7,99 euro. Kies je voor dit abonnement, dan kan je op één scherm naar Netflix kijken en op één toestel films en series downloaden.

Ga je voor het Standaard-abonnement, dan betaal je 10,99 euro per maand. Daarvoor bingewatch je met een Full HD resolutie. Ook kan je op twee verschillende apparaten je favoriete film of serie bekijken en ze ook op twee verschillende apparaten downloaden.

Nieuwe abonnementsvormen

Als je maximaal wil genieten van Netflix betaal je 13,99 euro per maand. Met dit abonnement kijk en download je op vier verschillende apparaten. Interessant aan dit abonnement is dat je met een beeldkwaliteit van 4K tot in detail kan genieten van jouw favoriete serie.

Of Netlix van plan is zijn aanbod nog verder te veranderen, is onduidelijk. In het buitenland test Netflix namelijk al wel met andere abonnementsvormen.

 

Reageer op artikel:
Grote verandering bij Netflix: pak de portemonnee er maar bij
Sluiten