Netflix voelt geen hete adem: populariteit in Nederland blijft stabiel

Netflix mag dan jarenlang aan de top van het streaminglandschap hebben gestaan, maar daar zou verandering in gaan komen. Althans, daar gingen veel mensen vanuit. In de praktijk blijkt echter dat de populaire streamingdienst in Nederland weinig tot niets merkt van de concurrentie.

Marktonderzoeker Telecompaper heeft namelijk laten weten dat het in ons land nog steeds super goed gaat met Netflix. Zo blijkt dat er in het vierde kwartaal van 2019 zo’n 130.000 nieuwe abonnees zijn bijgekomen. Dit terwijl in diezelfde periode zowel Disney+ als de streamingdienst van Apple beschikbaar kwamen.

3,3 miljoen nieuwe Netflix abonnees

Het blijkt dat deze stijging van het aantal leden ervoor zorgde dat Netflix op 31 december maar liefst 3,3 miljoen Nederlandse abonnees had, wat natuurlijk een enorme prestatie is. Al helemaal als je jezelf bedenkt dat er ook veel mensen zijn die hun account delen.

The Irishman Netflix
The Irishman, een van de titels die wellicht mensen heeft overgehaald een abonnement te nemen (Afbeelding: Netflix)

Wel werd onlangs bekend dat Netflix binnenkort zijn prijzen gaat verhogen. Zo zullen in meerdere Europese landen de duurdere abonnementsvormen met 2 euro verhoogd worden. Of dit in Nederland ook zo gaat zijn is echter nog niet bekend.

Peacock en HBO Max

Het ziet er dus naar uit dat zowel Disney+ als Apple TV+ momenteel nog geen bedreiging voor Netflix zijn. Al zou het zomaar kunnen dat de aankomende diensten van NBCUniversal en WarnerMedia de populaire streaminggigant wél in de weg gaan zitten. Dit omdat zowel Peacock (NBC) als HBO Max (WarnerMedia) flinke budgetten ertegenaan gooien. Tevens zal Peacock ook met een gratis uitvoering komen, waardoor het laagdrempeliger zal zijn voor mensen om het uit te proberen.

Al moet hierbij wel vermeldt worden dat Netflix blijkbaar ook van plan is om veel geld aan content te blijven uitgeven. Zo is er dit jaar blijkbaar ruim 17 miljard gereserveerd voor nieuwe films en series. Of een gedeelte van dat geld gebruikt wordt om de studio van James Bond over te kopen is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Netflix voelt geen hete adem: populariteit in Nederland blijft stabiel
Sluiten