Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Pop-Culture 25 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix haalt Will Smith binnen voor veelbelovende jaren ’70 misdaadfilm

Will Smith was één van de eerste acteurs die te zien was in een Netflix Original film. Ondanks dat Bright geen enorm succes werd, heeft The Fresh Prince nog steeds vertrouwen in de streamingdienst. De acteur gaat namelijk de hoofdrol spelen in The Council. Een biopic over Nicky Barnes die beter bekend stond als ‘Mr. Untouchable.’ De leider van een misdaadsyndicaat die vooral actief was in de jaren ‘70.

Will Smith is de man die dit waargebeurde verhaal moet gaan dragen. Hij heeft namelijk de rol van Nicky Barnes toebedeeld gekregen. Dat verhaal is zeker de moeite waard, want deze leider van een Afro-Amerikaans misdaadsyndicaat had grootse plannen. Zijn doel was om vanuit Harlem een zelfcontrolerende en zelfvoorzienende Afrikaans Amerikaanse stad staat te stichten.

Will Smith als Nicky Barnes

Daar was veel geld voor nodig en daarom dook Nicky Barnes in de wereld van de drugshandel. Hij ging een samenwerking aan met de Italiaanse maffia en richtte zo zijn eigen syndicaat op. Hij specialiseerde zich in heroïne en wist zo zijn zakken flink te vullen. Barnes kreeg alleen nooit de kans om het geld te investeren in zijn ambitieuze plan, want ‘Mister Untouchable’ werd in 1987 in de boeien geslagen.

Om eerder vrij te komen, besloot hij om de politie te helpen als informant. Zo kwam hij in 1998 weer op vrije voeten en belandde in een getuigenbeschermingsprogramma. In 2012 kwam er een einde aan zijn leven. Opvallend genoeg kwam het nieuws van zijn overleden pas begin dit jaar naar buiten.

Het is niet de eerste keer dat Nicky Barnes als filmkarakter te zien is. In American Gangster (2007) was de drugsbaas ook al te zien. Toen werd hij gespeeld door Cuba Gooding Jr. en ging het slechts om een bijrol naast Denzel Washington die Frank Lucas speelde.

Voorlopig nog niet op Netflix

In The Council draait het wel om Nicky Barnes en het is aan Will Smith om recht te doen aan deze legendarisch misdaadbaas. Het script is geschreven door Peter Landesman met wie Will Smith eerder al samenwerkte voor de film Concussion. Wanneer The Council gaat verschijnen op Netflix is nog niet bekend.

Lees ook: Gemini Man gaat verder dan verjongingstechniek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Manners

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix haalt Will Smith binnen voor veelbelovende jaren ’70 misdaadfilm
Sluiten