Netflix’ Hack Day levert ontzettend toffe ideeën op die het uitvoeren waard zijn

Netflix heeft vorige week een Hack Day gehouden. Op deze dag mochten ontwikkelaars met elkaar samenwerken aan ideeën en concepten. Het is hierbij niet het doel om nuttige ideeën te ontwikkelen, maar vooral een kans voor werknemers om te laten zien wat zij tof vinden. Dit kunnen ideeën zijn waar normaal geen tijd voor is of die werknemers niet durven te tonen. Zoals Netflix het zelf zegt is de echte motivatie plezier en als daar goede ideeën uitkomen is dat alleen maar extra leuk. Netflix heeft een aantal van die ideeën online gezet en er zitten er zeker een aantal tussen die het uitvoeren waard zijn!

Netflix Beam:
Voor dit concept wordt er gebruik gemaakt van iBeacon. Je hebt hier dus wel een iDevice voor nodig. Met Netflix Beam kunnen andere mensen op jouw account inloggen door simpelweg hun iPhone of iPad tegen die van jou aan te leggen. Als er op het ene apparaat een film openstaat, wordt die op het andere ook geopend. Als de persoon vervolgens weer weggaat, wordt diegene automatisch uitgelogd.

Sleep Tracker:
De Sleep Tracker maakt gebruik van de Fibit om te kijken of je in slaap gevallen bent. Netflix leest (via je smartphone) de data van Fibit en pauzeert de film als je in slaap bent gevallen. Als je de volgende ochtend dan wakker wordt, kun je zo verder kijken.

Custom Playlists:
Misschien geen bijzondere functie, maar wel één die Netflix nog mist en zeker kan gebruiken. De mogelijkheid tot het aanmaken van speellijsten. Zo kun je speellijsten aanmaken voor verschillende genres door films, series of zelfs individuele afleveringen erin te slepen. Zo kun je bijvoorbeeld een speellijst maken voor kids zodat ze de hele middag wat te kijken hebben, maar hoef je ook niet tussen twee films terug naar het overzicht om de film op te zoeken. Absoluut handig!

Dit waren niet alle geweldige ideeën. Op de blog van Netflix lees je er nog een paar. Volgens ons zijn dit toffe ideeën die Netflix zeker niet zal misstaan. Wat denk jij?

Reageer op artikel:
Netflix’ Hack Day levert ontzettend toffe ideeën op die het uitvoeren waard zijn
Sluiten