Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 25 jun 2019

Netflix experimenteert met vibrerende series en films

Elk jaar probeert Netflix zijn medewerkers uit te dagen om met interessante nieuwe concepten te komen voor de streamingdienst. Dat gebeurt in de vorm van de zogenaamde hack days, waarbij allerlei kersverse projecten geboren worden. Sommige zijn duidelijk alleen voor de lol maar sommige projecten hebben potentie om ook daadwerkelijk verder ontwikkeld te worden. Denk bijvoorbeeld aan 4D Netflix films en series op je smartphone.

Vibrerende smartphone tijdens je serie

Het idee voor 4D content op je smartphone is afkomstig van designer Hans van de Bruggen en Netflix ontwikkelaar Ed Barker. Zoals je zou verwachten voegt 4D een extra dimensie toe aan je films of series en in dit geval is dat haptische feedback. Dat betekent bijvoorbeeld dat je smartphone begint te trillen als er een extra spannende scène is.

Netflix app

Extra onhoorbare track

Het 4D project gaat onder de naam “Rumble Pack” en om het te demonstreren werd een aflevering van de cartoon Voltron voorzien van haptische feedback. De trillingen worden aan het videobestand toegevoegd als een extra track, die voor de gebruiker onhoorbaar is. De Netflix-app pickt de extra track echter wel op en zorgt ervoor dat de trilmotor van je smartphone op bepaalde momenten wordt ingeschakeld.

Netflix 4D track

Geen nieuw idee

Natuurlijk is het 4D idee niet helemaal nieuw en bieden de meeste bioscoopzalen een soortgelijk effect al aan onder de naam 4DX. Hierbij trilt niet je smartphone, maar de stoel waarop je zit tijdens bepaalde scènes. Ook Sony is in het verleden al bezig geweest met het idee onder de naam Dynamic Vibration System. 4D content werkt echter op het moment nog maar met een handjevol games en films. Als Netflix ermee aan de slag zou gaan, zou het natuurlijk een stuk groter kunnen worden.

Binnenkort trillen met Netflix?

We zijn benieuwd wat er van het project gaat komen en of Netflix 4D content daadwerkelijk zal gaan implementeren. Mogelijk ontdekken geselecteerde gebruikers binnenkort dat hun toestel opeens mee vibreert met hun series en is er een testfase van start gegaan. Iets anders dat Netflix op het moment aan het testen is, is de mogelijkheid om je serie of film in een pop-up te bekijken op je computer.

One More Thing

Reageer op artikel:
Netflix experimenteert met vibrerende series en films
Sluiten