Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 10 nov 2018

Netflix hackaton: skippen in Sharknado en Netflixen via Face ID

Elk jaar organiseert Netflix weer een zogenaamde hackathon, waarbij programmeurs aan de slag gaan met de streamingdienst. Doorgaans komt daar een reeks aan grappige Netflix toepassingen uit en soms zitten er ook dingen tussen die de potentie hebben om daadwerkelijk in de echte wereld ingezet te worden. Dit jaar was het weer raak en werden er onder andere een handige Sharknado tool en een AR Face ID hack ontwikkeld.

Netflix hackathon als inspiratie

Netflix geeft aan dat de hackathon niet per se is bedoeld om features te creëren, die we later weer 1-op-1 terugzien bij de streamingdienst. Soms dienen de creaties echter wel als inspiratie voor features die later ontwikkeld worden. In ieder geval bleken de “hackers” dit jaar weer vol met inspiratie te zitten en kwamen ze weer met interessante ideeën.

Netflix hackathon Eye Nav

Skippen in Sharknado

Eén van de projecten was bijvoorbeeld Jump to Shark. Als je het ooit hebt aangedurfd om de film Sharknado te kijken (en niet omdat hij zo eng is), weet je dat de verhaallijn eigenlijk niet al te interessant is. De interessante stukjes zijn wanneer de gigantische haai weer toeslaat en onheil aanricht. Met Jump to Shark kun je nou net precies skippen naar die spannende stukjes in de film, zodat je niet daadwerkelijk de hele film hoeft te bekijken.

Navigeren met je ogen

Een ander interessant en wat serieuzer project was Eye Nav. Zoals de naam al aangeeft kun je hiermee op Netflix navigeren door middel van je ogen. Hiervoor hebben de hackers Apple‘s ARKit en de technologie achter de Face ID feature gebruikt van de notch iPhones. Eye Nav gebruikt de positie van je ogen om een rondje over het scherm te bewegen. Wanneer je een tijdje naar dezelfde plek op het scherm kijkt, wordt er een tap getriggerd. Op deze manier kun je door Netflix gaan door er gewoon naar te kijken. Ook kun je je tong uitsteken om een scherm weer als het ware weg te clicken.

Eye Nav klinkt als iets dat best handig zou kunnen zijn om toe te voegen aan het Netflix arsenaal en veel mensen zou kunnen helpen, die bijvoorbeeld problemen hebben met de spieren in hun armen of last hebben van RSI. Het is altijd de vraag wat we daadwerkelijk terug zullen zien bij Netflix uit de hackathon. Andere projecten waren weer gefocust op het verbeteren van de films en series en het boosten van de interne tools.

In de tussentijd moet Netflix steeds meer oppassen voor de komst van verschillende nieuwe streamingdiensten. Onlangs maakte Disney nog na lang wachten eindelijk de naam bekend van hun eigen Netflix-killer streamingdienst.

Techcrunch

Reageer op artikel:
Netflix hackaton: skippen in Sharknado en Netflixen via Face ID
Sluiten