Ilona Braam
Ilona Braam Apps 4 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

The Haunting of Hill House had veel grimmiger moeten eindigen

Voor Halloween had Netflix dit jaar de verrassend enge serie The Haunting of Hill House vol met onverwachte twists. Het is zo’n soort serie, die je op een gegeven het gevoel geeft alsof er een aanwezigheid achter je is. En hoewel je het liefst wilt stoppen, kun je jezelf er niet van weerhouden om toch door te kijken. Hoewel de hoofdpersonages in de serie ongenadig worden geteisterd, is er toch een soort van goed einde. Dit einde is echter niet hoe het verhaal eigenlijk had af moeten lopen. Het originele einde is namelijk een stuk grimmiger. Als je overigens de serie nog niet hebt gezien, is het nu een goed moment om te beginnen voordat je het artikel verder leest. Er komen namelijk wat spoilers. 

De rode kamer

Het spookhuis in kwestie heeft een sinistere rode kamer, die de familie Crain om de beurt lokt en voor iedereen weer iets anders is. Voor de moeder is het bijvoorbeeld een leeskamer, terwijl het voor één van de zoontjes weer een boomhut is. Verrassend genoeg komen ze er allemaal pas aan het einde achter dat ze het telkens over dezelfde kamer hadden. De kamer wordt gezien als de maag van het huis, die de bewoners langzaam verteert. Het is ook in deze kamer waar het verhaal had moeten aflopen.

The Haunting on Hill House Netflix

Nooit ontsnapt uit Hill House

Aan het einde van de serie weten een paar van de Crains toch nog te ontsnappen uit de kamer, maar eigenlijk was dat oorspronkelijk helemaal niet de bedoeling. Het was namelijk eigenlijk de bedoeling dat je aan het einde tijdens het monoloog van Steve, één van de broers gespeeld door Michiel Huisman, op de achtergrond het raam van de rode kamer zou zien. Hierdoor zou het duidelijk worden dat ze eigenlijk nooit waren ontsnapt uit de kamer en voor altijd vast zaten in het huis.

Netflix The Haunting on Hill House

Toch een happy end

Mike Flanagan, de maker van de serie, geeft echter aan dat ze uiteindelijk toch hebben besloten om het einde te veranderen. Het originele einde zou de wreed zijn voor de kijkers. Flanagan was gaan geven om de karakters en wilde ze uiteindelijk toch nog een gelukkig einde geven. De avond voordat ze de slotscène zouden filmen besloot hij toch voor een “happy end” te gaan.

Goede keuze Netflix?

Aan de ene kant is het altijd fijn om een serie enigszins happy a te sluiten, maar aan de andere kant wil je dat een enge serie je ook met een verontrustend gevoel achterlaat. Het originele einde zou mogelijk veel meer tot de verbeelding hebben gesproken en kijkers hebben achtergelaten met vragen. Ook zou het originele einde een mooie opening zijn geweest voor een volgend seizoen. Het huidige einde lijkt het verhaal af te sluiten en laat kijkers veel minder achter hunkerend naar meer.

We zullen zien of er een tweede seizoen komt en of die het eerste seizoen kan overtreffen. In de tussentijd komt netflix met een nieuwe explosieve politie thriller: Hero Mask.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
The Haunting of Hill House had veel grimmiger moeten eindigen
Sluiten