Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 15/10/2018

Netflix heeft Iron Fist gecanceld (en het internet is woedend)

De samenwerking tussen Marvel en Netflix was tot Iron Fist een gigantisch succes. De series werden niet alleen goed bekeken, maar ook critici waren zeer tevreden. Daredevil, Jessica Jones en zelfs Luke Cage wisten te bekoren. Iron Fist viel in contrast vies tegen. 

Netflix cancelt Iron Fist

Wat dat betreft was het al een wonder dat er een tweede seizoen kwam. Daarmee werden we vorige maand verblijd. Meteen daarop kwam goed nieuws: Daredevil krijgt nog deze maand een nieuw seizoen!

Dat wordt nu gevolgd door slecht nieuws: Iron Fist is gecanceld na twee seizoenen. Daarmee is het de eerste Marvel-serie die Netflix beëindigd. Danny Rand heeft dus niet langer zijn eigen show, en zal enkel als bijrol opduiken in de andere series.

Het zat er al even aan te komen, maar toch was het flink schrikken voor diehard fans. Acteur Finn Jones bedankte op Instagram alle fans voor alle liefde, evenals de crew die de show mogelijk heeft gemaakt. Jones vertolkte de rol van de Immortal Iron Fist zelf.

Sommige fans deelden zijn positieve sentiment op Twitter, door hun passie voor Iron Fist te uiten. Sommige diehard fans hopen zelfs met een hashtag-campagne de Marvel-serie nieuw leven in te blazen. Een beetje wanhopig, maar het zou niet de eerste keer zijn dat het lukt.

Het eerste seizoen was dus een gigantische flop, maar de makers hebben van het tweede seizoen al een bescheiden succes weten te maken. Dat is echter blijkbaar niet genoeg om nog een kans te krijgen.

Kritische fans van het eerste uur zien de beëindiging als een bevestiging van hun mening: Iron Fist was en is volgens hen een belabberde serie, en Danny Rand is zelf een behoorlijke dork.

Een show weg, is er nu ruimte voor een nieuwe Marvel-serie op Netflix? Sommige fans hopen op een serie over de Daughters of the Dragon. Oftewel, Colleen Wing en Misty Knight. Zij speelden immers al belangrijke rollen in Iron Fist en andere series. In Luke Cage seizoen 2 werkten ze zelfs al samen.

De kans op nieuwe series of optredens is echter behoorlijk klein, en daar is een vrij simpele reden voor: Disney werkt aan een eigen streamingdienst. Daar kun je hier alles over lezen.

Reageer op artikel:
Netflix heeft Iron Fist gecanceld (en het internet is woedend)
Sluiten