Nu op Netflix: waargebeurd verhaal boordevol onrecht

Naast alle superhelden en sciencefiction titels komt Netflix de laatste tijd ook weleens met rauwe en realistische content. Het gaat hier vaak om verhalen gebaseerd op nare gebeurtenissen. Niet erg vrolijk, maar vaak wel razend interessant Als jij van dit soort films en series houdt dan is When They See Us zeker een aanrader. 

Nu op Netflix: When They See Us

Ook op Netflix is het leven niet altijd even rooskleurig. Nadat de streamingdienst onlangs een film over de beruchte seriemoordenaar Ted Bundy uitbracht komen ze nu met een miniserie over de Central Park Five. Dit is een beruchte Amerikaanse strafzaak vol onrecht en racisme.

Het begon in 1989 met een vrouw die door het Central Park in New York jogde. Hier werd ze ineens aangevallen en verkracht, waarna ze in coma raakte. Al snel werden een aantal verdachten opgepakt. Het ging om vijf jonge jongens met een donkere huidskleur. Na jaren van processen werden ze veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf. Maar achteraf bleek dat de vijf mannen onschuldig waren.

Zoals je kunt lezen is het allesbehalve een leuk verhaal. We kunnen daarbij melden dat When They See Us het niet veel vrolijker maakt dan het was. Met als resultaat dat het een heftige, maar aangrijpende serie is. Het blijkt zelfs dat er een psycholoog op de set was zodat de castleden het verhaal beter een plek konden geven.

Moonlight

De vijf jongens worden gespeeld vrij onbekende acteurs, met uitzondering van Chris Chalk (Gotham) en Jharrel Jerome, die onder andere in Oscarwinnaar Moonlight te zien was. Verder doen er wel een aantal bekende namen mee, zoals bijvoorbeeld Felicity Huffman en Vera Farmiga (Bates Motel). When They See Us is nu via Netflix te bekijken.

Heb je toch liever wat vrolijks? Dan kunnen we Rim of The World aanraden. Dit is een luchtige sciencefictionfilm met kinderen in de hoofdrol.

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: waargebeurd verhaal boordevol onrecht
Sluiten