Ilona Braam
Ilona Braam Digital - Legacy 3 mrt 2019

Netflix test nu hogere prijzen ook in Europa

Zonder enige aankondiging heeft Netflix vorige maand in Amerika de prijzen van de abonnementen omhoog gegooid. Amerikaanse gebruikers betalen nu dan ook zo’n 13 tot 18 procent meer om te kunnen bingewatchen. Uiteraard was de vraag of de streamingdienst ook de prijzen in Nederland op zou krikken en het blijkt nu dat Netflix inderdaad overweegt om hetzelfde in Nederland te doen. In Italië zijn ze namelijk al bezig met een test.

Basisabonnement hetzelfde

In Italië proberen ze te peilen hoe gebruikers reageren op twee verschillende betaalmodellen. In het eerste model blijft de prijs van het basisabonnement hetzelfde, maar worden het standaard en premium abonnement duurder. Het standaard abonnement stijgt van 10,99 euro naar 12,99 euro en premium gebruikers betalen met het nieuwe plan 17,99 euro in plaats van 12,99 euro. Dat is een behoorlijke prijsstijging en zelfs erger dan wat de Amerikanen is overkomen.

Netflix test prijzen Italië
Foto: Smartworld

Alle prijzen omhoog

Bij het tweede mogelijke betaalmodel is de prijsstijging wat minder groot, maar worden wel alle abonnementen duurder. Het basisabonnement stijgt van 7,99 euro naar 8,99 euro, terwijl je voor het standaard en premium pakket respectievelijk 12,99 euro en 16,99 euro betaalt.

Netflix test prijzen Italië
Foto: Smartworld

Alleen een test

Beide voorstellen klinken niet erg aantrekkelijk, maar op het moment hoeven de Italianen de nieuwe prijzen gelukkig (nog) niet te betalen. Nieuwe gebruikers krijgen één van de twee nieuwe betaalmodellen te zien als ze voor een abonnement willen gaan, maar op het moment dat ze verder clicken komen ze gewoon bij de huidige prijzen terecht. Op deze manier kan Netflix checken wat de gevolgen zouden zijn van de nieuwe prijzen, zonder dat ze al daadwerkelijk doorgevoerd zijn.

Netflix

Overstappen of bij Netflix blijven?

Stiekem hopen we natuurlijk dat voorlopig niemand die in Italië de nieuwe prijzen krijgt voorgeschoteld, daadwerkelijk een abonnement afsluit. Theoretisch gezien zou dat ervoor moeten zorgen dat Netflix de prijzen in Europa met rust laat. Mochten de prijzen toch stijgen, zullen veel gebruikers zich gaan afvragen of de streamingdienst het dan nog wel waard is. Ze hebben in ieder geval Star Trek: Discovery vernieuwd met en derde seizoen, maar de concurrentie wordt steeds heviger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix test nu hogere prijzen ook in Europa
Sluiten