Mark Hofman
Mark Hofman Pop-Culture 15 nov 2018

Netflix horrorserie 1899: The Haunting of Hill House 2.0?

Ben jij helemaal gek op horror? Kijk je American Horror story in no-time uit en was The Haunting of Hill House al binnen een dag klaar? Dan ga je zonder enige twijfel genieten van de gloednieuwe Netflix productie 1899: een horrorserie gemaakt door de mensen achter Dark. Belooft dat iets goeds? Nee, en dat is precies wat we nodig hebben!

Netflix’s 1899

Netflix is druk bezig met een gloednieuw project, welke het succes van The Haunting of Hill House voort moet zetten. Het gaat om een horrorserie genaamd 1899 en de eerste berichten rondom de serie zijn bijzonder positief. Zo volgen we het verhaal van Europese migranten die een flinke reis besluiten af te leggen. Ze maken de reis vanuit Londen naar New York en doen dit met de hoop op een betere toekomst. Maar die betere toekomst laat voorlopig nog op zich wachten. Het is immers een horror, dus geluk is ver te zoeken.

Tijdens de oversteek naar New York komt de boot met migranten een andere boot tegen. Ook dit schip zit vol met migranten, maar weet de reis wel een compleet andere wending te geven. Wat ze daar namelijk tegenkomen zorgt voor een nachtmerrie. Een nachtmerrie die hun trip naar een betere toekomst omtovert naar een grote bak ellende. Een plot wat bij iedereen als muziek in de oren zal klinken.

De makers van Dark

Netflix’s 1899 is een productie die in handen ligt van dezelfde mensen die Dark maakte. Deze donkere serie op Netflix werd destijds geproduceerd door Jantje Friese en Baran bo Odar. En die twee zijn kneiter enthousiast over de hele productie.

Dat houdt dus in dat de cast niet alleen gemixt is,  maar dat de serie ook meertalig gaat worden. Hier zal de nadruk van de serie dan ook op liggen. Wat verbindt ons en, misschien nog wel belangrijker, wat zorgt ervoor dat we van elkaar verschillen?

Wanneer 1899 precies op Netflix verschijnt is nog niet bekend. Wel weten we dat Friese en Odar’s andere productie Dark in 2019 voorzien wordt van een tweede seizoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix horrorserie 1899: The Haunting of Hill House 2.0?
Sluiten