Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 29 jan 2018

The Ritual wordt de spannendste Netflix Original: durf jij het aan?

Ben je een fervente wandelaar en natuurverkenner? Dan heeft Netflix een film voor je die je niet mag missen, of die je juist absoluut niet wilt zien. The Ritual is gebaseerd op het gelijknamige boek van de populaire schrijver Adam Nevill. Moet je binnenkort nog een bos in? Dan kun je The Ritual maar beter vermijden. Het verhaal gaat namelijk over hikers die een horror-avontuur beleven.

The Ritual komt naar Netflix

Na 1922 en Gerald’s Game voegt Netflix dus een nieuwe horror Original aan zijn bibliotheek toe. Verschillende vrienden besluiten samen te komen nadat hun vriend is overleden. Ze gaan op een goedkope trip naar zweden voor een lange hike door de bossen. De natuur is schitterend, maar al snel wordt duidelijk dat het hier niet om een mooie natuurfilm gaat. Iets zeer kwaadaardigs ligt ze daar namelijk op te wachten.

The Ritual Netflix Horror

De film komt op 9 februari wereldwijd naar Netflix. De eerste volledige trailer is nu beschikbaar. Normaal zijn we niet zo’n fan van trailers, al helemaal als het om thrillers/horror gaat. In dit geval blijft het aantal spoilers echter heerlijk beperkt. Het echte gevaar blijft een geheim. We zien enkel de benauwende angst. De boodschap is duidelijk: de groep gaat van meer dan een iemand afscheid moeten nemen.

Grote namen

The Ritual wordt geregisseerd door David Bruckner. Je kent hem wellicht van The Signal en V/H/S. Jup, allebei stevige hororrfilms. De cast bestaat uit redelijk onbekende acteurs, naast Rafe Spall (Prometheus) en Robert James-Collier (Downton Abbey). Wat deze film uniek moet gaan maken tussen het massale horror-aanbod, is de link met Noorse mythologie. De bovennatuurlijke invloeden leveren scènes op die doen denken aan The Blair Witch Project.

Grote namen dus, en het is maar afwachten of The Ritual daar aan kan tippen. De lat ligt in ieder geval hoog. Heb je ondertussen kijkmateriaal nodig? Hier kun je checken welke films de komende dagen naar de streamingdienst komen. Check ook dit verontrustende nieuws rondom advertenties op Netflix.

Reageer op artikel:
The Ritual wordt de spannendste Netflix Original: durf jij het aan?
Sluiten