Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 19 sep 2020

Netflix: deze horrorfilms en -series komen binnenkort uit

Hou je van griezelen? Dan zit je de komende tijd goed bij Netflix. In aanloop naar Halloween komt het met verschillende horrorfilms en -series.

Hoewel het nog niet zo lijkt als je naar buiten kijkt, komt de herfst er toch aan. Binnenkort zullen de bladeren oranje kleuren en wordt het weer wat guurder. Iets wat ook tegenwoordig ook bij de herfst hoort, is natuurlijk Halloween. Het feest waarin iedereen verkleed gaat als een eng figuur krijgt steeds meer voet in Nederland. Dat komt natuurlijk door Amerikaanse invloeden die bij ons de huiskamer binnenkomen door de films en series.

Halloween op Netflix

Netflix is daar dus een van de aanstichters voor. Dat is natuurlijk niet zo erg, aangezien we zeker kunnen genieten van een goede horrorfilm of -serie. Wat is er nu beter dan tijdens Halloween een mooie horrorfilmmarathon te houden? Wij zetten voor jou de series en de films op een rijtje die je aankomende tijd op de streamingdienst kan verwachten.

Alive – nu beschikbaar

We beginnen het lijstje met een Koreaanse horrorfilm op Netflix. Als iemand weet hoe je een enge film maakt, dan zijn het de Koreanen wel. Als Jun-U wakker wordt, merkt hij op dat zijn familie zonder hem op vakantie is gegaan. Precies die ochtend breekt er wereldwijd een virus waardoor er zombies ontstaan. Samen met een overbuurvrouw probeert hij te ontsnappen.

The Babysitter: Killer Queen – nu beschikbaar

Twee jaar na het verslaan van een satanistische sekte onder leiding van zijn babysitter Bee wordt Cole nog steeds achtervolgd door de gebeurtenissen. Sinds dat Bee is vertrokken geloofd niemand hem meer, behalve zijn buurmeisje dat een crush op hem heeft. Als de twee samen naar een feestje gaan, komen de vijanden van vroeger weer tevoorschijn. Het wordt een strijd op leven en dood in deze original op Netflix.

Hubie Halloween – 7 oktober

Wat is er nu leuker dan een horrorfilm waarbij je ook nog kunt lachen? Precies, een zelfde soort Netflix original maar dan met Adam Sandler in de hoofdrol. Hubie zorgt ervoor dat zijn stad op een veilge manier Halloween kan vieren. Dit jaar is het echter niet zo simpel als een grote crimineel is ontsnapt en er tegelijkertijd een nieuwe buurtbewoner komt die hij niet vertrouwt. Als er dan ook nog een mensen verdwijnen probeert hij iedereen te waarschuwen. Hij ziet zichzelf als de enige die dit gevaar kan bestrijden.

The Haunting of Bly Manor – 9 oktober

De makers van The Haunting of Hill House komen eindelijk met een vervolg op Netflix. Na de dood van een au pair huurt Henry Wingrave een jonge Amerikaans nanny om voor zijn nichtje en neefje te zorgen. Samen wonen ze op Bly Manor. Een landgoed waar duistere geheimen ronddwalen vol liefde en verlies. Probeer deze serie maar eens te kijken zonder dat je schrikt.

A Babysitter’s Guide to Monster Hunting – 14 oktober

Als de middelbare scholier Kelly Ferguson gaat babysitten tijdens Halloween, wordt ze gekruteerd dooe een gehiem genootschap van babysitters. Zij moeten kinderen met speciale krachten beschermen tegen monsters. Om Jacob te beschermen, de jongen waar ze op aan het passen is, moet ze samenwerken met verschillende anderen. Ze moeten het opnemen tegen de Boogeyman, een heks en hun leger monsters.

Rebecca – 21 oktober

Na een romance met een weduwnaar komt een jonge vrouw aan in Manderley, het enorme familielandgoed van haar nieuwe echtgenoot. Alles lijkt goed te gaan, maar schijn bedriegt. De erfenis van de overleden eerste vrouw van de weduwnaar spookt nog altijd rond door het landgoed. Deze wordt in leven gehouden door de sinistere huishoudster Mrs. Danvers.

Cadaver – 22 oktober

Inderdaad, deze film op Netflix is net zo gruwelijk als de naam doet vermoeden. Na een kernramp strijden Leonora, Jacob en hun dochter om te overleven. Ze komen op een speciale liefdadigheidsactie van een hotel waarbij ze te eten en een theatervoorstelling krijgen. Het toneelstuk krijgt een bizarre wending als gasten gewoon verdwijnen. De realiteit tussen het theater verdwijnt snel. Als dan ook de dochter van de twee verdwijnt onderneemt hij actie. Wat gebeurt er in het hotel?

Nobody Sleeps in the Woods Tonight – 28 oktober

Een groep nerds die verslaafd zijn aan technologie vertrekken richting een afkickkamp in het bos. Daar is echter ook een duistere kracht die ze maar al te graag te pakken neemt.

His House – 30 oktober

Een koppel uit Zuid-Soedan ontsnapt aan de oorlog en komen terecht in een Engels plaatsje. Daar hebben ze moeite om zich aan te passen en dan begint de horror pas echt, want onder de oppervlakte zit een duistere kracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix: deze horrorfilms en -series komen binnenkort uit
Sluiten