Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 9 apr 2018

Netflix heeft onderzoek gedaan naar jouw huisdieren

Netflix verrast regelmatig met ludieke onderzoekjes. Soms een beetje stout, maar altijd hilarisch. Dit keer deed de streamingdienst onderzoek naar wie jouw beste bingepartner is. Degene die tegen je aan kruipt terwijl je aflevering na aflevering consumeert.

Netflix bingen met je huisdier

En nee, het is niet je vriendin of vriend. Volgens Netflix zijn huisdieren namelijk je beste  binge-‘maauwtjes’. 85 procent van de respondenten van het onderzoek gaf aan het liefst met hun huisdier series te bingen. Maar waarom is dat zo geweldig?

De streamingdienst somt ze alvast voor je op. Huisdieren pakken niet de afstandsbediening af, vinden alles prima om te kijken en zullen je favoriete serie niet spoilen. Is een series toch te eng? Dan kun je troost zoeken bij je kat of hond. Een op de drie respondenten zegt dat geregeld te doen.

Netflix huisdieren

Maar ja, een huisdier praat natuurlijk niet terug. Toch vindt 22 procent van de respondenten dat blijkbaar geen probleem. Zij zeggen regelmatig met hun huisdier te praten over de film of serie die ze aan het kijken zijn. Eenrichtingsverkeer, maar dat mag dus blijkbaar de pret niet drukken.

Zijn er dan ook nadelen? Jazeker. 37 procent van de ondervraagden heeft wel eens moeten verhuizen, om zijn of haar huisdier de ruimte te geven. Lekker languit op de bank dus. 12 procent heeft zelfs al een keer een serie uitgezet, omdat het huisdier het niet leuk leek te vinden.

Gelukkig zijn dieren makkelijk om te kopen. 22 procent van de respondenten heeft zijn huisdier wel eens snoepjes gegeven, zodat het dier in kwestie langer zou blijven kijken. Grappige weetjes, maar hoe zit het eigenlijk met de series zelf?

Netflix huisdieren

Nederland niet in de top tien

Netflix onderzocht ook welke series het meest met huisdieren worden gekeken. Gebruikers met een hond kijken vooral naar The Crown en Narcos. Gebruikers met een kat kijken het liefst naar Black Mirror en Star Trek: Discovery. Welke conclusies je daaruit kunt trekken, blijft een mysterie.

Overigens is er ook een favoriete show die alle dierensoorten samenbrengt. Dat is Stranger Things. In Nederland zijn we niet zo van het bingen met huisdieren. Wij komen namelijk niet voor in de wereldwijde top  tien:

  1. Stranger Things
  2. 13 Reasons Why
  3. Black Mirror
  4. Narcos
  5. House of Cards
  6. Orange is the New Black
  7. Marvel’s Daredevil
  8. Star Trek Discovery
  9. The Crown
  10. El Chapo

Wil je weten welke series en films met dieren het kijken waard zijn? Netflix heeft een speciale pagina samengesteld. Check ook ons speciale dossier met aanraders op de streamingdienst!

Reageer op artikel:
Netflix heeft onderzoek gedaan naar jouw huisdieren
Sluiten