Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 11 mei 2019

Check nu de trailer: robot voedt baby op in brute Netflix thriller

Netflix timmert ook op filmgebied steeds harder aan de weg. Dat mag ook wel, nu Disney met zijn eigen streamingdienst komt en alle grote franchises van Netflix af haalt. Er blijven weinig kaskrakers over. Tijd voor I am Mother.

I am Mother op Netflix

Dat is een nieuwe Netflix Original die vanaf 7 juni te zien zal zijn. Het gaat om een nieuwe sci-fi thriller met Hillary Swank in de hoofdrol. Je kunt haar kennen uit Million Dollar Baby, P.S. I Love You of bijvoorbeeld Boys Don’t Cry.

De echte hoofdrol wordt echter vertolkt door een robot, gespeeld door Rose Byrne. De robot in kwestie is ontworpen om de aarde opnieuw te bevolken nadat de mensheid is uitgeroeid.

Ze voedt een kind op, gespeeld door Clara Rugaard. Een robot die een baby opvoedt, een bizarre band tussen moeder en dochter. Een band die een flinke knauw krijgt wanneer een vreemdeling opduikt met alarmerend nieuws. Blijkbaar is de buitenwereld niet zo verlaten als het meisje is wijsgemaakt. Wat is het echte motief van haar robotmoeder?

Die vraag laat Netflix tot 7 juni nog even onbeantwoord, en dat is maar goed ook. Alles wijst erop dat I Am Mother een sinistere thriller met een grimmige twist gaat worden. Typisch zo’n film waar je niet teveel vanaf wilt weten van tevoren. We raden je dan ook aan de onderstaande trailer achterwege te laten.

Sowieso is Netflix lekker bezig op science-fiction gebied. Wist je bijvoorbeeld dat een van de allergrootste science-fiction films van de afgelopen vijf jaar sinds kort te streamen is? Een blockbuster van formaat met een budget van maar liefst 700 miljoen dollar. Dan hebben we het over The Wandering Earth, een bizar project uit China. Hier lees je daar meer over.

Meer Netflix?

Fan van Netflix en tech? Dan is onze podcast “WantKast” misschien wel iets voor jou. Elke week bespreken Thomas en Mark het grootste nieuws van de afgelopen week. Daarbij hebben ze het ook regelmatig over de series en films die ze hebben gekeken op Netflix.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Reageer op artikel:
Check nu de trailer: robot voedt baby op in brute Netflix thriller
Sluiten