Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 23 mei 2019

Netflix in juni: 8 topfilms die je komende maand kunt checken

Netflix heeft al gedeeltelijk bekend gemaakt welke films en series in juni naar de streamingdienst komen. Het viel ons meteen op hoeveel topfilms uit Hollywood op de planning staan. We lichten er acht voor je uit!

Dunkirk: vanaf 15 juni op Netflix

Het nieuwste meesterwerk van Christopher Nolan komt naar Netflix! Zijn nieuwe werk speelt zich niet af in de toekomst, maar in het verleden. Het is 1940, en de geallieerde troepen moeten geëvacueerd worden uit Duinkerken. De Duitsers hebben tijdens de Slag om Frankrijk echter de Belgische, Britse en Franse soldaten compleet klem. Een indrukwekkende achtbaanrit die zich vrijwel compleet op één strand afspeelt.

Ocean’s Thirteen: vanaf 2 juni op Netflix

Willie Bank wil in Las Vegas een groot hotel openen, met een ambitieus casino. Wanneer blijkt dat hij Reuben Tishkoff heeft opgelicht en Reuben zelfs met hartproblemen in het ziekenhuis belandt, besluiten Danny Ocean en zijn bende weer samen te komen. Het doel? Wraak! Het saboteren van de opening van het hotel is uitdaging 1, maar er zijn ook diamanten die ze graag buit willen maken. Lukt het ze nog één keer?

Tulip Fever: vanaf 17 juni op Netflix

Het Nederland van de 17e eeuw, maar dan met internationale acteurs. Een cast waar je U tegen zegt, met onder andere Alicia Vikander, Christopher Waltz en Dane DeHaan. Tijdens de Tulpenmanie wordt een kunstenaar smoorverliefd op een jonge vrouw. Het probleem? Ze is getrouwd. Haar echtgenoot heeft hem echter de opdracht gegeven om een portret van haar te schilderen. Is er een toekomst voor de twee?

Man of Steel: vanaf 23 juni

Tja, het huidige DC universum op het witte doek is nou niet bepaald ijzersterk. Voor we al die missers geserveerd kregen, kwam Man of Steel uit. Een superheldenfilm met Henry Cavill in de hoofdrol als Superman. De origin story van Clark Kent, maar dan in een modern jasje. Kiest Superman voor zijn aardse ouders, of is het tijd om Krypton te eren?

I am Mother: vanaf 7 juni op Netflix

Tussen al het bioscoopgeweld van juni staan ook een aantal Netflix Originals op de planning. Veruit de meest belovende is I am Mother, over een meisje dat opgevoed wordt door een robot. Een robot die beweerd dat de mensheid is uitgeroeid, en dat ze daarom ondergronds moeten blijven. Wanneer een vreemde vrouw opduikt, begint ze steeds meer aan dat verhaal te twijfelen.

The Equalizer: vanaf 27 juni op Netflix

Tijd voor heerlijke actie! De voormalig geheim agent Robert McCall leidt een rustig leven in Boston, nadat hij zijn eigen dood in scène heeft gezet. Een jonge prostituee zorgt er echter voor dat hij opnieuw in aanraking komt met de Russische maffia. De situatie dwingt hem om als privédetective The Equalizer voor een laatste keer in actie te komen.

Shaft: vanaf 28 juni op Netflix

Shaft komt een paar weken na zijn naderende bioscooprelease gewoon naar Netflix! Of dat wat zegt over de kwaliteit van de film, blijft nog even een kwestie van afwachten. Meestal zegt het niet veel goeds als een studio zo snel al bij de streamingdienst aanklopt. Maar goed. Samuel L. Jackson, slicke actie en een intrigerend plot: laat maar komen!

Robin Hood: vanaf 30 juni

De meest recente Robin Hood film was nou niet bepaald een succes. Nee, geef ons dan maar de film uit 2010 met Russell Crowe. De legendarische Robin Hood komt in actie om de rijke bovenklasse aan te pakken en het onrecht van Nottingham te herstellen.

?Check dit ook: Leegloop bij Netflix: 25 films, series en docu’s verdwijnen

Reageer op artikel:
Netflix in juni: 8 topfilms die je komende maand kunt checken
Sluiten