Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 8 apr 2019

Nu op Netflix: brute oorlogsserie is duurste Belgische productie ooit

Ben je op zoek naar een toffe serie waar je geen maanden aan kwijt bent? Check dan In Vlaamse Velden, een hoogstaande miniserie die sinds kort op Netflix te vinden is. Waar je normaal Nederlandstalige producties waarschijnlijk al snel links laat liggen, is Vlaamse Velden andere koek.

In Vlaamse Velden op Netflix

Het gaat om de duurste Vlaamse productie ooit. De titel In Vlaamse Velden doet wellicht een belletje bij je rinkelen. Het is een vertaling van het legendarische gedicht In Flanders Fields. Geschreven door de Canadese dichter en militair arts John McCrae, in 1915.

We hebben het in Nederland zelden over de Eerste Wereldoorlog, en dat is onterecht. De rode klaproos uit het gedicht is nog steeds het symbool voor de oorlog, die nog elk jaar op 11 november wordt herdacht tijdens Poppy Day.

In Vlaamse Velden Netflix In Vlaamse Velden Netflix

In Vlaamse Velden gaat over een doktersfamilie genaamd Boesman. We volgen de vijf gezinsleden uit het welgestelde gezin, die elk op hun eigen manier vier jaar lang de oorlog beleven. De Eerste Wereldoorlog dus, een oorlog met veel kanten en verrassende verhalen.

Marie, gespeeld door Lize Feryn, wil later dokter worden. Ze is pas 15 jaar, en anno 1914 is het allesbehalve vanzelfsprekend dat een vrouw dokter wordt. Zo voert ze haar eigen strijd, temidden een oorlog die unieke kansen biedt.

Haar broer Vincent wil het leger in en zijn vaderland dienen. Haar jongere broertje Guillaume is juist blij dat hij te jong is om het leger in te gaan. Vader Pilippe ziet zijn kans schoon om professor te worden op een door de Duitsers gesteunde universiteit. Ondertussen probeert de moeder des huizes het gezin bijeen te houden.

Het tiendelige resultaat staat nu dus op Netflix. De serie kwam al in 2014 uit, maar verliet helaas nooit de landsgrenzen van België. Zonde, want het is de duurste Belgische serie ooit. Bovendien zijn de kritieken ook vrijwel zonder uitzondering zeer lovend.

Nu kunnen wij als Nederlanders er ook van ‘genieten’. Het is een oorlog die in Nederland niet echt leeft, maar In Vlaamse Velden zorgt ervoor dat een verhaal verteld wordt dat nooit vergeten mag worden.

Meer Netflix?

Wil je nu meer weten over Netflix en alles er omheen? Check dan zeker even de podcast Kijkvoer. Samen met Thomas van Manners.nl wordt het laatste nieuws rondom Netflix besproken, hebben we het over onze favoriete series en wordt ook een nieuwe update gegeven. Benieuwd naar de meest recente aflevering? Check deze dan hieronder!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: brute oorlogsserie is duurste Belgische productie ooit
Sluiten