Mark Hofman
Mark Hofman Tech 6 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix test Instagram-achtige feature voor bonusmateriaal

Netflix krijgt het in 2019 iets zwaarder dan in voorgaande jaren. Dat heeft voornamelijk te maken door de concurrentie en dus moet het bedrijf blijven innoveren om de grootste te blijven (al zit dat voorlopig wel goed). Iets dat het ook doet door een Instagram-achtige feature te testen voor bonusmateriaal. Zie nu nog meer van je favoriete films en series!

Netflix test Instagram-achtige feature voor extra content

Als er een bedrijf ons de laatste jaren een geweldige dienst geleverd heeft, dan is het Netflix wel. Het platform heeft de manier waarop wij films en series verschaffen flink veranderd. We zouden bijna kunnen zeggen dat Netflix inmiddels onmisbaar geworden is, maar of dat ook zo blijft is nog maar de vraag. Het platform kan in 2019 veel concurrentie verwachten en dat betekent dat het bedrijf moet blijven innoveren. Zo werk dat met smartphones-producenten, met diensten als Spotify en zo werkt het ook met Netflix. Maar dat lijkt het bedrijf zelf ook goed door te hebben.

Netflix is bezig met het testen van een Instagram-achtige feature voor bonusmateriaal. Het gaat om een soort Instagram Feed genaamd “Extras”. Je raadt het al: het is een soort social media platform binnen de Netflix-app waarbij je extra content van je favoriete film of serie voorgeschoteld krijgt. De nieuwe feature dook bij een klein groepje gebruikers op in de mobiele app van de streamingdienst en inmiddels is de test ook door Netflix zelf bevestigd. Dit deed het tegenover Variety, maar wel met de waarschuwing dat de functie misschien niet volledig uitgerold zal worden.

Netflix Instagram feature

De Netflix Extra’s bieden gebruikers van platform een extra kijkje in de content van het platform. Denk hierbij aan trailers van titels die je misschien nog wil kijken, afbeeldingen en meer gerelateerde content. Netflix heeft bijvoorbeeld allerlei interessante en creatieve serie op hun YouTube kanaal staan waarbij de cast van een Original film of serie vaak de hoofdrol speelt. Of deze ook op “Extras” te zien zijn is nog de vraag, maar we kunnen ons voorstellen dat ook deze content eronder valt.

Netflix Instagram feature

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix test Instagram-achtige feature voor bonusmateriaal
Sluiten