Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 23 jan 2019

Netflix maakt delen van je favoriete series en films nog makkelijker

Netflix Originals hebben een grote invloed op onze cultuur, vooral als het om het internet gaat. Shows waar niemand het over heeft op de Amerikaanse televisie, ontploffen opeens als ze op onze favoriete streamingdienst staan.

Netflix Instagram Story Integration

Facebook en Instagram worden overspoeld door memes en andere gekkigheid rondom populaire titels als Bird Box. Netflix gaat het vanaf nu een stuk makkelijker maken om op sociale media over je favoriete series en films te praten.

Dan hebben we het over Instagram Story Integration. De nu op iOS gelanceerde feature maakt het mogelijk om Netflix-titels direct vanuit de app te delen naar je Instagram Story. De ‘custom art’ wordt automatisch toegevoegd aan je Story, waar de post 24 uur zichtbaar blijft. Gebruikers kunnen de post ook zelf bewerken met bijvoorbeeld polls.

Volgers die jouw post vervolgens tegenkomen, kunnen met een simpele “Watch on Netflix” link direct beginnen met streamen. Oftewel, voor de streamingdienst wordt het promoten van een nieuwe titel nog laagdrempeliger. Gebruikers treffen de optie nu immers direct aan in het sharing-menu, binnen de Netflix-app.

De lancering is mogelijk dankzij Facebooks introductie van Instagram Story Integration, die vorig jaar plaats vond. Het bedrijf wil korte metten maken met het delen van lelijke screenshots. In plaats daarvan wil Instagram zijn Stories interactiever maken. Denk bijvoorbeeld aan Spotify-nummers die je direct kunt beluisteren.

“We zijn altijd op zoek naar manieren om het voor leden makkelijker te maken om de titels te delen waar ze door geobsedeerd zijn, en ze te helpen om nieuwe series en films te vinden die ze kunnen kijken,” aldus Netflix in een statement.

De integratie met iOS is nu live, Android volgt binnenkort. Ben je op zoek naar toffe series om te checken? Deze 7 topfilms en series staan sinds kort op Netflix.

The Verge

Reageer op artikel:
Netflix maakt delen van je favoriete series en films nog makkelijker
Sluiten