Na Bandersnatch krijgen we meer interactieve content van Netflix

Als je een Netflix account hebt, is het je vast niet ontgaan dat de streamingdienst onlangs gebruikers heeft verrast met de interactieve film Black Mirror: Bandersnatch. Het werd volop gepromoot op de hoofdpagina en menig website heeft erover geschreven. Als je ervan hebt genoten om eens de touwtjes in handen te nemen, hebben we goed nieuws voor je. Netflix zou namelijk van plan zijn om met nog meer interactieve content te komen.

Meer interactieve Netflix content

Onlangs liet de Greg Peters, de CEO van Netflix tijdens de winst rapportage van het bedrijf weten dat we als gebruikers meer interactieve shows kunnen verwachten. Netflix zou bezig zijn met het onderzoeken van het format, hoewel het nog onduidelijk is wanneer we precies meer interactie kunnen verwachten.

Netflix Bandersnatch

Meer vrijheid

Hoewel Bandersnatch je de mogelijkheid geeft om bepaalde keuzes te bepalen, blijft het geheel nog enigszins beperkt. Als gebruiker heb je toch niet echt het gevoel dat je helemaal vrij bent om het einde van het verhaal zelf te bepalen. Dat kan in principe natuurlijk nooit (tenzij er AI bij komt kijken) maar gebruikers hadden bij Bandersnatch wel het idee dat ze toch gestuurd werden. In toekomst zou daar echter mogelijk verandering in komen bij de nieuwe interactieve shows.

Zelf aan de slag

Netflix’s Ted Sarandos geeft verder aan dat een paar van de beste verhalenvertellers staan te popelen om met interactieve content aan de slag te gaan en al enthousiast zijn over de mogelijkheden. Daarnaast lijkt het erop dat we misschien ook binnenkort allemaal met interactieve verhalen aan de slag kunnen. Inmiddels heeft Netflix een Branch Manager systeem in het leven geroepen om interactieve content makkelijker te kunnen maken. Peters geeft aan dat het een mogelijkheid is om makers een toolset te geven om het process makkelijker en effectiever te maken. Misschien dat de streamingdienst uiteindelijk Branch Manager ook als een betaalde dienst aan gaat bieden.

Netflix zou de extra boost in ieder geval wel kunnen gebruiken. Onlangs kelderden de aandelen namelijk, ondanks een recordgroei.

 

BGR

Reageer op artikel:
Na Bandersnatch krijgen we meer interactieve content van Netflix
Sluiten