Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 6 dec 2017

Netflix komt met een interactieve serie voor volwassenen

Nu Netflix Hollywood heeft wakkergeschud is het weer tijd om verder te kijken. En dat is exact wat director of product innovation Carla Engelbrecht Fisher doet en durft. Netflix is bezig met de productie van een interactieve serie die op volwassenen is gericht.

Interactieve series naar Netflix

Je bent hoogstwaarschijnlijk wel bekend met de zogenoemde ‘kies-je-eigen-avonturen’ verhalen. Kort gezegd zijn dit interactieve verhalen waarbij jij als lezer het verhaal bepaalt. Deze manier van storytelling is niet alleen meer in boeken te vinden, maar is ook naar beeld gebracht. Netflix produceerde bijvoorbeeld ‘Puss In Book: Trapped in an Epic Tale‘ en ‘Buddy Thunderstruck: The Maybe Pile‘. Dit zijn twee interactieve series waarin kids zelf konden bepalen hoe de serie zou verlopen. Interactieve verhalen hoeven echter niet alleen voor kinderen te worden ontwikkeld. Waarom geen series waarbij volwassenen ook de macht over het verhaal krijgen? Dat is exact wat het bedrijf dacht.

Gedurfde productie

Eerlijk is eerlijk, het is een gedurfde productie van Netflix. Dat het genre bij kids succesvol blijkt heeft onder andere te maken dat kinderen vol energie naar een beeldscherm kijken en juist de interactie zoeken. Volwassen liggen vaak uitgeput op de bank en willen heerlijke passief van een goede serie genieten. Toch lijkt het ons wat. Vooral de nieuwsgierigheid naar hoe het verhaal anders had kunnen verlopen bij een bepaalde keuze. Deze nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat wij de serie misschien wel nogmaals gaan bekijken, alleen dan vanuit een andere verhaallijn. Dit leidt weer tot meer kijktijd en aandacht voor Netflix.

netflix

Mocht Netflix er in slagen om een succesvolle interactieve serie voor volwassenen te maken dan kan Netflix wel eens goud in handen hebben. Deze content kun je (nog) niet op andere streamingdiensten vinden en is zo’n serie niet te downloaden via bijvoorbeeld The Pirate Bay.

Wanneer deze nieuwe serie naar Netflix komt is nog onbekend. Je zult het dus nog even moeten doen met deze toppers die in december op de streamingdienst verschijnen. Of deze 10 must-see films en series die na december verdwijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix komt met een interactieve serie voor volwassenen
Sluiten