Netflix klaar met in-app betalingen voor nieuwe iOS gebruikers

Dit jaar schoten de app verdiensten van Netflix naar een indrukwekkende hoogte en wist de streamingdienst in november een nieuw record te vestigen. Ze haalden in die maand een indrukwekkende 86,6 miljoen dollar binnen via hun Android en iOS apps, wat een groei is van 77 procent vergeleken met 2017. Hoewel de apps dus succesvol zijn, lijkt het er echter op dat Netflix toch niet meer wil verdienen via iTunes en de Google Play Store. Nieuwe iOS gebruikers kunnen namelijk niet meer gebruik maken van in-app aankopen en dus geen abonnement nemen via de app.

Netflix account via de website

Dit wordt vermeld op een Netflix FAQ pagina met betrekking tot iTunes betalingen. Niet alleen nieuwe iOS gebruikers zullen buiten de app om hun abonnement moeten betalen, maar ook bestaande iOS gebruikers, die al langer dan een maand geleden hun abonnement hebben geannuleerd. Voor het vernieuwen van hun abonnement, zullen ze naar de Netflix website moeten gaan. Mensen die een actief Netflix account hebben of minder dan een maand geleden hun abonnement hebben geannuleerd en de iOS app gebruiken, kunnen echter gewoon doorgaan met in-app aankopen.

Netflix app

Geen geld meer voor Google en Apple

Deze beslissing werd vorige maand stilletjes gemaakt, nadat Netflix het idee eerst op verschillende markten had getest. In mei dit jaar werd ook al de Android app aangepakt en konden nieuwe Android gebruikers ook al niet meer gebruik maken van de app voor betalingen. Je zult je misschien afvragen waarom de streamingdienst hiervoor heeft gekozen, aangezien ze toch duidelijk veel geld verdienen via de apps. Waarschijnlijk zal dit te maken hebben met het feit dat ze Google en Apple zo’n 15 procent van hun verdiensten moeten geven als gebruikers een abonnement nemen via respectievelijk de Android of iOS app. Mogelijk wil Netflix het volledige bedrag zelf houden.

De vraag is echter of ze inderdaad evenveel betalingen zullen ontvangen, als gebruikers de apps niet meer kunnen gebruiken. Mensen lijken tegenwoordig alles maar met apps te willen regelen en het zou kunnen dat sommige kijkers afhaken. Al helemaal aangezien Netflix volgend jaar behoorlijke concurrentie krijgt van Disney’s streamingdienst. Dit is alles wat we tot nu toe over de streamingdienst weten.

 

PhoneArena

Reageer op artikel:
Netflix klaar met in-app betalingen voor nieuwe iOS gebruikers
Sluiten