Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Culture 21 nov 2018

Netflix: verbeterde speler nu ook beschikbaar voor iOS

Netflix heeft een flinke upgrade gegeven aan haar iOS app. De applicatie voor de streamingdienst is voorzien van een verbeterde speler, waardoor terugspoelen van content spontaan makkelijker wordt. Iets wat we eerder al zagen bij Android, maar nu ook is toegepast op iOS. 

Betere videospeler voor iOS

De iOS app van Netflix is voorzien van een aardige update. In versie 11.12.0 van de app is vooral de videospeler van de dienst verbeterd. Hierin heeft Netflix zich, waarschijnlijk, erg laten inspireren door YouTube aangezien de spelers bijna identiek zijn. Waar je voorheen alleen maar terug kon spoelen door middel van de tijdbalk, is het nu mogelijk om het ook via de knoppen te doen. Wanneer je tijdens het afspelen op het scherm tikt, komen de twee knoppen tevoorschijn. Tik je links: gaat de content tien seconden terug, tik je rechts: gaat de content tien seconden vooruit. De grote knop in het midden, om af te spelen of te pauzeren, is nog steeds aanwezig.

Nieuwe Netflix speler ook beschikbaar voor iOS

Het regelen van de ondertiteling en het streamen naar apparaten zijn beide overigens ook nog mogelijk via de speler. Onderaan het scherm kun je bij series direct naar de volgende aflevering springen en is het mogelijk om alle overige afleveringen van het seizoen te zien. Wel zien we dat de home-balk van de iPhone X, XS (Max) en XR verdwenen is. Je kan de app overigens nog wel gewoon sluiten als voorheen.

Nieuwe Netflix speler ook beschikbaar voor iOS

Netflix krijgt het zwaar

Netflix is op dit moment met gemak de meest populaire streamingdienst ter wereld. In ons land krijgt het daarnaast een beetje concurrentie van Videoland en Pathé Thuis. Internationaal gezien zijn het vooraal Amazon Prime en HBO die een poging tot slagen doen. Maar heel veel succes hebben deze platformen niet. Iets wat in 2019 overduidelijk gaat veranderen. Althans, als alles volgens plan verloopt. Netflix gaat het namelijk bijzonder lastig krijgen met de nieuwe streamingdienst van Disney en ook Apple gaat zich met de strijd bemoeien.

De nieuwe versie van de Netflix app is nu te download via iOS.

Reageer op artikel:
Netflix: verbeterde speler nu ook beschikbaar voor iOS
Sluiten