Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 30 mei 2018

Tijd voor een nieuwe maand: 8 heerlijke Netflix Originals in juni

In mei hadden we weer een hele lijst aan nieuwe Netflix titels om te bingen, maar nu is het alweer bijna tijd voor een nieuwe maand met kersverse premières. Ook in juni is het weer feest en het is zelfs de grootste Netflix maand van het jaar tot nu toe. We krijgen weer nieuwe seizoenen van onder andere Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D, iZombie en Grey’s Anatomy. Daarnaast kunnen we ons ook weer verheugen op een hele reeks aan Netflix Originals. Deze acht vinden wij zeker de moeite waard en geven je weer genoeg materiaal om de realiteit even te ontvluchten.

Sense8 finale

Op 8 juni is het tijd voor de finale van de wat bizarre serie Sense8. Hoewel hij in het begin misschien wat lastig was om te volgen, is het zeker een spannende serie van de makers van The Matrix en Babylon 5. In deze sci-fi komt een groep mensen er opeens achter dat ze telepathisch aan elkaar gelinkt zijn en uiteraard moeten ze zien te overleven, want allerlei mensen zitten achter ze aan en zien ze als een gevaar. Het verhaal begon in 2015 en binnenkort beginnen we aan het laatste hoofdstuk.

Vanaf 8 juni

The Hollow

The Hollow lijkt een spannende animatieserie te worden en op 8 juni begint het eerste seizoen. Het lijkt een mix te worden tussen The Maze Runner, Stranger Things en The Hunger Games. Er komen zelfs ook nog zombies voor om een vleugje Walking Dead toe te voegen. Het verhaal gaat over drie tieners, die opeens in een vreemde wereld wakker worden en op de één of andere manier weer naar huis moeten zien te komen. Tijdens hun zoektocht komen ze allerlei vreemde wezens, lastige puzzels en magische portalen tegen.

Netflix The Hollow

Vanaf 8 juni

The Staircase

Ook The Staircase begint in juni met het eerste seizoen, maar is wel een stuk serieuzer dan The Hollow. In de serie volgen we het verhaal van de schrijver Michael Peterson die onder de loep wordt genomen na de mysterieuze dood van zijn vrouw door een val van de trap. Het is een true crime documentaire en het draait allemaal om de vraag of het nou moord was of een onschuldig ongeluk. Petersen werd in het echt in 2003 veroordeeld voor de moord op zijn vrouw, maar mocht opnieuw aan een proces beginnen in 2017.

Vanaf 8 juni

Set it Up

In de Netflix film Set it Up zien we Lucy Liu in actie al corporate executive, die nogal een workaholic is. Het verhaal gaat over twee overwerkte assistenten, die besluiten dat ze hun bazen stiekem elkaar gaan koppelen. De film is nog niet uit, maar je kunt je natuurlijk wel enigszins bedenken hoe deze romantische comedy zich mogelijk zou kunnen ontwikkelen. Het klinkt als een film die sommige mensen aan het einde achterlaat met een goed gevoel over de wereld en anderen met een dip.

Vanaf 15 juni

Sunday’s Illness

Sunday’s Illness, oftewel La Enfermedad Del Domingo, is een Spaanse Netflix film die onder het genre drama valt. We nemen aan dat de dag zondag een belangrijke rol speelt voor een high-class oudere dame of haar langverloren dochter Chiara, die tientallen jaren geleden als kleintje aan haar lot werd overgelaten. Ze heeft het merkwaardige verzoek aan haar moeder om tien dagen samen samen door te brengen.*Dum Dum Dum*

Netflix Sunday's Illness

Vanaf 15 juni

Brain on Fire

In Brain on Fire zijn er ook weer dramatische ontwikkelingen met deze keer een jonge journaliste in de hoofdrol. De jonge vrouw krijgt namelijk te kampen met een mysterieuze ziekte, welke zorgt voor geheugenverlies, katatonie en psychoses. Terwijl ze met man en macht hiertegen strijdt, probeert ze toch antwoorden te vinden. De film maakte zijn debuut al in 2016 tijdens het Toronto Film Festival en zou vorig jaar te zien zijn op Netflix. Helaas ging er toch iets mis en verschijnt hij pas in juni. Maar goed, beter laat dan nooit.

Vanaf 22 juni

Kiss Me First

Dan gaan we weer verder naar wat spannende science fiction in Kiss Me First. In deze Netflix Original film slaat een virtual reality spel weer toe en een eenzame vrouw die verslaafd is aan het spel ontmoet daarin een party girl. Hierdoor wordt ze uit haar eenzame bestaan getrokken en maakt ze kennis met een hele andere wereld. Deze zit helaas wel vol met duistere geheimen met alle gevolgen van dien.

Vanaf 29 juni

The Forest

Als je denkt aan een eng bos, denk je natuurlijk aan? Japan! Het is verrassend hoeveel Japanse films er bestaan, waarin er allerlei enge dingen gebeuren in een bos. Ook in The Forest staan er weer spannende dingen te gebeuren in een Japans bos. Het bos in kwestie staat bekend als het zelfmoordbos en een jonge vrouw besluit op zoek te gaan naar haar tweelingzus, die uiteraard in het beruchte bos is verdwenen. Dit is natuurlijk het perfecte setup voor wat heerlijke horror en ja, bossen zijn nu eenmaal creepy.

Vanaf 29 juni

Netflix is de laatste tijd weer behoorlijk goed bezig en onlangs bereikten ze zelfs een gigantische mijlpaal: de streaming dienst was eindelijk meer waard dan Disney. De overwinning was helaas maar van korte duur.

Reageer op artikel:
Tijd voor een nieuwe maand: 8 heerlijke Netflix Originals in juni
Sluiten