Tech 5 dec 2018 Noah Korevaar

Netflix kerstfilm The Christmas Chronicles breekt bizar record πŸŽ„

In dit artikel raadden we je de beste kerstfilms op Netflix aan, waaronder The Christmas Chronicles. Dat is een Netflix original met Kurt russell als de kerstman. De streamingdienst deelt bijna nooit cijfers, maar voor The Christmas Chronicles maakt chief content officier Ted Sarandos een uitzondering.

Netflix breekt record met The Christmas Chronicles

December is nog maar net begonnen, maar toch is de kerstfilm al een onverwachts groot succes. Tijdens de UBS Global Media and Communications Conference kondigde Sarandos aan dat de kerstfilm in zijn eerste week maar liefst 20 miljoen keer is bekeken.

Dat is zelfs voor een groot acteur als Russell een record: “Zelfs in zijn succesvolle carriΓ¨re hebben nog nooit zoveel mensen zijn films gezien in de eerste week, ” aldus Sarandos. “Dat laat zien wat we te bieden hebben aan de verhaalvertellers van nu, wat we tien jaar geleden niet hadden kunnen doen.”

Ted Sarandos
Ted Sarandos

De vergelijking met een bioscooplancering is natuurlijk niet helemaal eerlijk, maar wel relevant. Volgens Sarandos zou The Christmas Chronicles in de eerste week 200 miljoen dollar opgeleverd hebben als je de kijkcijfers van Netflix vertaalt naar bioscoopcijfers.

“Zelfs films die uiteindelijk 1 miljard dollar aantikken krijgen dat over het algemeen niet voor elkaar in hun eerste week.” Netflix geeft verder geen cijfers vrij, dus het is niet duidelijk hoeveel van die 20 miljoen streams mensen zijn die de film twee keer of vaker hebben gezien. Desalniettemin is het een indrukwekkend record.

De film kwam op 22 november uit op de streamingdienst. The Christmas Chronicles is geregisseerd door Clay Kaytis, die je wellicht kent van The Angry Birds Movie. De film gaat over een broer en zus die de Kerstman proberen te betrappen. Wanneer ze in zijn slee belanden, gaan ze mee op een bizar avontuur. Hiervoor speelde Russell onder andere in Guardians of the Galaxy Vol. 2, een film die in zijn eerste week 183 miljoen dollar opleverde.

πŸŽ„Check:Β 11 kerstfilms op Netflix waarmee je de koude dagen door komt

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix kerstfilm The Christmas Chronicles breekt bizar record πŸŽ„
Sluiten