Mark Hofman
Mark Hofman Pop-Culture 12 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

Netflix-killer: alles wat we weten over Disney’s streamingdienst

Disney gaat een serieuze concurrent vormen voor Netflix. In combinatie met alle deals die de producent al heeft, gaat het met gestrekt been het veld in. En dat zorgt ervoor dat het spelletje op gebied van streaming erg interessant gaat worden. Zeker nu het bedrijf vorige week wat aankondigingen heeft gedaan. Daarom zetten we alles op een rij en kijken we naar alles wat we weten over de nieuwe Netflix-killer. 

Disney gaat de strijd aan

Disney gaat de strijd aan met Netflix en dat wisten we al even. Eerder dit jaar werd bekend dat de producent keihard bezig is met het opzetten van een eigen streamingdienst. Veel van hun investeerders legde geld in, waardoor het bedrijf al snel aan de 14 miljard dollar per maand zat qua inkomsten. Dit tegenover de 4 miljard die Netflix, welke al jaren actief is, weet om te zetten. We wisten dat Disney haar content van Netflix zou gaan halen, maar dat de Marvel series zouden blijven. Samenwerkingen met onder andere LucasFilm, Marvel en ABC gaan er zonder voor zorgen dat Disney een hoop unieke content zou droppen. Na Amazon, HBO en Hulu is er een concurrent die het zomaar eens van Netflix zou kunnen winnen.

Maar het bleef lang stil rondom het hele platform. Niks over content, niks over een release en al helemaal niks over een naam. Maar daar is vorige week pittig verandering in gekomen. Disney kondigde aan dat het platform Disney+ gaat heten en dat het vanaf 2019 beschikbaar is in Amerika. Of het ook naar Europa komt is nog niet bekend, maar het is tenminste iets. Hoeveel de dienst gaat kosten weten we echter ook nog niet, maar we weten inmiddels wel dat het starttarief lager ligt dan dat van Netflix. Disney zal, zeker in het begin, nog weinig exclusieve en nieuwe content hebben. Maar ook dit zal niet lang het geval zijn.

Netflix-killer Disney Plus Disney+

Star Wars

Fans van Star Wars zullen zich zonder twijfel thuis gaan voelen bij Disney+. Het bedrijf heeft al een tijdje LucasFilm overgenomen en is dus eigenaar van de franchise. Dit zou kunnen betekenen dat het series en films rondom de reeks kunnen maken. En dat gaat Disney ook zeker weten doen. Zo is het van plan om The Mandalorian te maken in samenwerking met Jon Favreau. Hierin volgen we het verhaal van een Mandalorian strijder in het armor van Boba Fett. Wie overigens denkt dat dit verhaal over Boba Fett zelf gaat, moet dit artikel even checken. Want dat is alles behalve waar.

Vorige week wist Disney het nieuws te melden dat er ook een Rogue One: A Star Wars Story verhaal wordt omgezet tot serie. Het gaat om het verhaal van Cassain Andor uit de serie, welke de strijd met de empire aangaat. Een Spy Thriller waarin we Andor’s werk tegen de Empire volgen, vlak voor de meeting met Jyn Erso en de missie welke A New Hope in weet te leiden. Een serie die naast The Mandalorian en alle huidige Star Wars content hét Walhalla kan worden.

Star Wars en Loki serie naar Disney dienst

Marvel ook van de partij

Naast LucasFilm is Disney ook eigenaar van Marvel geworden, wat overigens ook goed nieuws is voor de streamingdienst. Alle fantastische films zijn aanwezig op het platform, maar het gaat verder dan dat. Dat hoorde we vorige week toen de serie rondom Loki werd bevestigd.

Tom Hiddleston zal wederom in de huid kruipen van Thor’s kwaadaardige halfbroer. Hiermee komt Disney met haar eerste Marvel-serie productie voor het platform. Maar waar de Rogue One serie al voorzien is van een verhaal, is dit niet het geval bij de Loki serie. Naast het feit dat Hiddleston dan te zien is natuurlijk. Daarnaast zullen series als DareDevil, Punisher en Jessica Jones op Netflix blijven. Dat heeft alles te maken met de deal die de twee gesloten hebben.

Star Wars en Loki serie naar Disney Dienst Marvel

Disney+ zal dus voorzien worden van veel exclusieve content welke, in combinatie met oude Disney content, voor een groot succes kunnen zorgen. Wanneer, en of, we de dienst in Nederland kunnen verwachten is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix-killer: alles wat we weten over Disney’s streamingdienst
Sluiten